Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Hvetekrans med marsipan, eple og nøtter 2

Oppskrift på hvetekrans med eple, nøtter og marsipan fra Odense. Nydelig høstbakst som smaker godt til en varm kopp kaffe.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 2 stk.

  • Deig

  • 25 g gjær
  • 2,50 dl melk
  • 1 ts kardemomme, mortet
  • 0,50 ts salt
  • 75 g sukker
  • 1 stk. egg
  • 75 g smør
  • 500 g hvetemel
  • Fylning

  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 150 g Original ODENSE Marcipan 375g
  • Fyll

  • 1,50 stk. epler skåret i små terninger
  • 75 g hasselnøttflak
  • Pynt

  • 1 stk. sammenpisket egg til pensling
  • 50 g hasselnøttflak
  • 0,50 dl perlesukker

Slik gjør du

  1. Deigen: Rør gjæren ut i lun melk. Tilsett kardemomme, salt, sukker og egg og rør det godt sammen. Smuldre inn smøret i halvdelen av melet og rør det inn i gjærblandingen. Tilsett resten av melet litt og litt av ganger og elt deigen godt til den er smidig. Bruk evt. en kjøkkenmaskin. La deigen heve tildekket i 45 minutter.
  2. Del deigen i to, og rull dem ut i store firkanter på ca. 30x35 cm.
  3. Marsipanmassen: Rør smør, sukker og marsipan sammen til en bløt og kremaktig masse. Smør den ut over de to deigstykkene og strø over epleterningene. Rull deretter hver av deigstykkene til to rullekaker.
  4. Montering: Form dem som to kranser og skjær skiver halvt igjennom rundt, men sånn at den fortsatt henger sammen. Dra skivene skiftevis inn og ut fra midten av kransen. Pensle kransene med et sammenvispet egg og dryss over hasselnøttflak og perlesukker.
  5. La kransene heve i ca. 45 min, til de får ca. dobbel størrelse. Stek dem på 200°C i ca. 20 min til de får en gyllen farge.
  6. La kransene avkjøle litt før de serveres. Dryss evt. litt melis over før servering.