Bløt Nougat

nougat_topfoto
Nougat lages av hasselnøtter. Hos Odense Marcipan brukes primært tyrkiske hasselnøtter, som vokser langs kysten ved Sortehavet. Tyrkia er verdens største produsent av hasselnøtter og ca. 8 % av befolkningen lever direkte eller indirekte av nøtteproduksjon.

Smelting:
Til nougatovertrekk skal nougaten alltid smeltes i vannbad. Varm opp en gryte med vann til kokepunktet og legg nougaten i en skål, som går ned i gryten. Nougaten smelter jevnt, uten å bli for varm. Pass på at det ikke kommer vann i nougaten, den vil da stivne og blir vanskeligere å arbeide med. Smelt aldri nougat direkte over ild eller i ovnen.

Forming:
Skal nougaten formes til for eksempel konfekt eller pynting av kaker, er det enkleste å rulle den ut mellom to stykker plast. Strø eventuelt litt melis på, så vil ikke nougaten henge fast. Nougaten må ikke være for kald, da har den lett for å smuldre.