Temperering av sjokolade

blokchokolade_topfoto
Å temperere sjokolade er ikke så vanskelig som mange tror. Følg denne måten å gjøre det på, så er du sikret et godt resultat. 

Slik temperer du sjokolade:
Chokolade temperering 1

Kok opp en liter vann i en gryte.

Hakk opp sjokoladen på et skjærebrett.

Chokolade temperering 2

Ta gryten av varmen.

Sett en glasskål over vannbadet og legg 2/3 av sjokoladen i skålen.

Chokolade temperering 3 La sjokoladen smelte under omrøring, ca. 10 min.
Chokolade temperering 4 Ta skålen av kjelen og sett den på bordet ved siden av.
Chokolade temperering 5 Tilsett resten av sjokoladen og la den smelte under omrøring. Ca. 10 min.
Chokolade temperering 6 Nå er sjokoladen klar til bruk.
Beregn en størkningstid på ca. 2 timer ved 12-14 grader.