Kvalitet

Ren_raa_rulle

Kvalitet hele veien
Som en av verdens største produsenter av marsipan, setter vi krav til oss selv om å levere marsipanprodukter av en høy og stabil standard. Dette garanteres av vår kvalitetsprosedyre gjennom alle ledd. Odense Marsipan er også BRC sertifisert, noe som gir kunden en garanti for stabil kvalitet 

Søte californiske mandler
90% av de mandlene vi bruker til fremstilling av marsipan på Odense Marcipan kommer fra California, verdens største produsent av mandler. Mandlene kommer fra et begrenset område fra Bakersfield i sør til Chico i Nord. Innhøstingen skjer i perioden fra august til oktober. Størrelse på innhøstingen er svært avhengig av været i månedene februar/mars når mandeltrærne blomstrer. De siste 10% av mandlene vi bruker i vår produksjon kommer fra Spania og Marokko.

De bitre aprikoskjerner
Aprikoskjerner kommer primært fra Kina og stammer fra en helt annen frukt enn aprikosene vi kjenner fra fruktdisken her hjemme. Fruktkjøttet kan kun brukes som dyrefor, men selve kjernen er meget ettertraktet. Aprikostrærne vokser vilt i fjellene og steinene fra aprikosene blir samlet inn av gjetere og bønder. Disse steinene blir levert videre til større virksomheter som knekker steinene, renser og pakker kjernene.

Sånn lager vi ODENSE Marsipan
Hos Odense Marsipan vaskes, kokes og knuses mandlene. Deretter blandes mandlene med sukker og kjøres gjennom store steinvalser slik at marsipanen får den riktige konsistensen. På den måten blir de gode mandlene til den fineste ODENSE Marsipan.