Vanskelighetsgrad
Forberedelse
1 t
Total tid
1
t
30
min
Stk.
12-16
Slik lager du Glutenfri kaffemarengs
- Forvarm ovnen til 125 °C, vanlig over/undervarme.
- Pisk eggehvitene stivt og luftig. Dryss i sukker - litt av gangen og pisk til marengsen er litt seig. Vend i revet marsipan og nøtter i marengsen sammen med kaffepulver løst opp i 1 ts vann.
- Fordel deigen i to like sirkler (ca. Ø 25 cm) på et stekebrett med bakepapir. Stek bunnene midt i ovnen i 1 time og avkjøl.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter til den er blitt bløt. Skjær i mellomtiden nougaten i små terninger. Varm opp fløten til kokepunktet og ta kjelen av varmen, og rør inn nougaten til den er smeltet. Løs opp kaffepulveret opp i 1 ts varmt vann, og rør inn nougat og gelatinplatene i fløteblandingen.
- Pisk eggeplommer og sukker luftig og rør inn fløteblandingen. Pisk eggehvitene stive og luftige, og pisk kremfløten til krem. Vend både pisket krem og piskede eggehviter i fløteblandingen.
- Kle en springform (Ø 25 cm) med plastfolie og legg i en marengsbunn. Fordel kremen på bunnen og legg den siste bunnen på toppen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer til kremen er stivnet og har satt seg.
- Dryss gjerne på med litt kakao innen servering.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar