Vanskelighetsgrad
Forberedelse
45 min
Total tid
24
t
Personer
8-10
Slik lager du Ostekake med bringebær
- Bland bringebær, sitronsaft og melis godt sammen. Finn fram en sil, og sikt klumper ut av puréen. Husk å ha en skål eller lignede under silen før du begynner. Sett puréen i kjøleskapet.
- Finn fram en springform på ca. 26-28 cm i diameter. Smør formen godt. Knus kjeksen i en bolle. Bland den knuste kjeksen godt med smør, og tilsett terninger av marsipan. Ha kjeksmassen i springformen. Trykk kjeksmassen godt ned i formen, og spesielt i kantene. Oppbevar bunnen i kjøleskapet til du er ferdig med å lage resten av kaken.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke, ca. 2 min. Smelt den hvite sjokoladen over et vannbad. Pisk i mellomtiden sammen kremost og sukker med en håndpisker. Smelt gelatinplatene i et vannbad. Rør inn den smeltede sjokoladen og gelatinen sammen med kremosten til en jevn krem.
- Pisk fløte og creme fraiche godt sammen. Vend det sammen med fløteostmassen. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i ostemassen. Ta bringebær-puréen ut av kjøleskapet og vend den forsiktig inn i massen (Ikke bland det helt sammen, da vil du få en finere farge). La det være igjen 2-3 spiseskjeer bringebær-puré.
- Ta bunnen ut av kjøleskapet. Fordel massen godt i springformen. Ha så resten av bringebær-puréen i, og bruk en tannpirker til å tegne. På denne måten kan du selv velge fargemønster.
- Dekk forsiktig kaken til og la den stå i kjøleskapet til neste dag. Pynt kaken med friske bringebær, og revet hvit sjokolade. Server kaken kald.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar