• Kontakt oss
  • Om ODENSE
  • YouTube
Norsk (Bokmål)
Dansk Svenska English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Oppskrifter-
    • Valentine
    • Fastelavn
    • Påske
    • Sommer
    • Grill
    • Halloween
    • Jul & Nyttår
    • Bakverk
    • Desserter & Iskrem
    • Pannekaker og vaffler
    • Kransekaker
    • Fest & konfirmasjon
    • Marsipanfigurer
    • Kokosboller
    • Konfekt
    • Kaker
    • Småkaker
    • Muffins
  • Produkter+
    • Marsipan+
      • Odense Ekte Marsipan+
        • Produktinformasjon+
          • Test
      • Odense Figurmarsipan+
        • Næringsindhold+
          • Test
      • Lakrismarsipan+
        • Produktinformasjon+
          • Næringsinnhold
      • ODENSE Ekstra Hvit Marsipan+
        • Næringsinnhold
      • Odense Kransekakemasse+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
      • ODENSE Marsipanlokk+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
    • Nougat+
      • ODENSE Nougat+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
    • Sjokolade+
      • ODENSE Mørk sjokolade 55%+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
      • ODENSE Mørk sjokolade 70%+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
      • ODENSE Hvit sjokolade+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
  • Den søte skolen+
    • Bryllupskaken
    • Sjokoladedekorasjoner
    • Sjokolademønster
    • Marsipanblomster
    • Marsipanroser
    • Oppbevaring av julekonfekt
    • Temperering av sjokolade
    • Uttrulling av marsipan
  • Kvalitet+
    • Kvalitet og sikkerhet
    • Smak forskjellen
Se alle resultater

Ostekake med bringebær

Andre oppskrifter

Festlig sjokoladekake

Brownie med nougat og marsipan

Jordbærtrifli på grillen

Cupcakes med lakris

Marengskake

Se flere oppskrifter Søk ingrediensene mine
Forrige Oppskrift | Neste oppskrift
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Rangering ( ) 3 0

Vanskelighetsgrad

Forberedelse
45 min

Total tid
24 t

Personer
8-10

Slik lager du Ostekake med bringebær

  1. Bland bringebær, sitronsaft og melis godt sammen. Finn fram en sil, og sikt klumper ut av puréen. Husk å ha en skål eller lignede under silen før du begynner. Sett puréen i kjøleskapet.
  2. Finn fram en springform på ca. 26-28 cm i diameter. Smør formen godt. Knus kjeksen i en bolle. Bland den knuste kjeksen godt med smør, og tilsett terninger av marsipan. Ha kjeksmassen i springformen. Trykk kjeksmassen godt ned i formen, og spesielt i kantene. Oppbevar bunnen i kjøleskapet til du er ferdig med å lage resten av kaken.
  3. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke, ca. 2 min. Smelt den hvite sjokoladen over et vannbad. Pisk i mellomtiden sammen kremost og sukker med en håndpisker. Smelt gelatinplatene i et vannbad. Rør inn den smeltede sjokoladen og gelatinen sammen med kremosten til en jevn krem.
  4. Pisk fløte og creme fraiche godt sammen. Vend det sammen med fløteostmassen. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i ostemassen. Ta bringebær-puréen ut av kjøleskapet og vend den forsiktig inn i massen (Ikke bland det helt sammen, da vil du få en finere farge). La det være igjen 2-3 spiseskjeer bringebær-puré.
  5. Ta bunnen ut av kjøleskapet. Fordel massen godt i springformen. Ha så resten av bringebær-puréen i, og bruk en tannpirker til å tegne. På denne måten kan du selv velge fargemønster.
  6. Dekk forsiktig kaken til og la den stå i kjøleskapet til neste dag. Pynt kaken med friske bringebær, og revet hvit sjokolade. Server kaken kald.

Kommentarer

Odense Marcipan svarer ikke kommentarer som legges igjen på siden. Vennligst kontakt oss her for spørsmål.

Ingredienser

  • 250 g bringebær
  • 2 ts sitronsaft
  • 40 g melis
  • 150 g havrekjeks
  • 75 g smør , smeltet
  • 100 g ODENSE Ekte marsipan
  • 5 plater gelatin
  • 100 g ODENSE hvit sjokolade
  • 400 g kremost
  • 200 g sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 300 g créme fraîche
  • 3 eggehvite(r)
  • bringebær til servering
  • ODENSE hvit sjokolade til pynt

TIPS!

Kaken må lages en dag i forkant av servering. Dersom du bruker glutenfrie kjeks, kan kaken også spises av glutenallergikere.

Se den "Den søte skolen" for tips & ideèr
  • Skriv ut oppskriften
  • Send til e-mail

Send til e-mail

Ostekake med bringebær


Avsenderens e-post *

mottakerens epost *

Melding til mottaker

Meldingen er sendt


Alle felt med * må fylles ut

Følg oss på Facebook

  • Juridisk
  • Om ODENSE
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan Norge - Telefon: +47 800 30 923 (Mandag - fredag 9.00-15.30) - E-post: forbruker@idun.no