• Kontakt oss
  • Om ODENSE
  • Kvalitet
  • YouTube
Norsk (Bokmål)
Dansk Svenska English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Oppskrifter-
    • Valentine
    • Fastelavn
    • Påske
    • Sommer
    • Grill
    • Halloween
    • Jul & Nyttår
    • Bakverk
    • Desserter & Iskrem
    • Pannekaker og vaffler
    • Kransekaker
    • Fest & konfirmasjon
    • Marsipanfigurer
    • Kokosboller
    • Konfekt
    • Kaker
    • Småkaker
    • Muffins
  • Produkter+
    • Marsipan+
      • ODENSE Ekte Marsipan+
        • Produktinformasjon+
          • Test
      • ODENSE Figurmarsipan+
        • Næringsindhold+
          • Test
      • ODENSE Ekstra Hvit Marsipan+
        • Næringsinnhold+
          • Test
      • ODENSE Marsipan Kokos+
        • Næringsindhold+
          • Test
      • ODENSE Marsipan Ekstra Grov+
        • Næringsindhold+
          • Test
      • ODENSE Kransekakemasse+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
      • ODENSE Marsipanlokk+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
    • Nougat+
      • ODENSE Nougat+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
    • Sjokolade+
      • ODENSE Mørk sjokolade 55%+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
      • ODENSE Mørk sjokolade 70%+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
      • ODENSE Hvit sjokolade+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
  • Den søte skolen+
    • Bryllupskaken
    • Sjokoladedekorasjoner
    • Sjokolademønster
    • Marsipanblomster
    • Marsipanroser
    • Oppbevaring av julekonfekt
    • Temperering av sjokolade
    • Uttrulling av marsipan
  • Bærekraft+
    • Dette har vi oppnådd
    • ODENSE Gruppen og Orkla Bærekraft
Se alle resultater

Bærtrifli med marsipankrymmel

Andre oppskrifter

Mascarponekake med nougat og syltede nøtter

Nougatpålegg med hasselnøtter og sjokolade

Marsipanchips med salt og krydderurter

Sjokolademousse i tre lag

Nyttårsdessert

Se flere oppskrifter Søk ingrediensene mine
Forrige Oppskrift | Neste oppskrift
  • Bærtrifili med marcipancrumble
    Bærtrifili med marcipancrumble

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Rangering ( ) 3 0

Vanskelighetsgrad

Forberedelse
20 min

Total tid
1 t

Stk.
8-10

Marengsen brennes med en creme brûlèe-brenner, men har du ikke dette, smaker desserten allikevel godt uten at man brenner toppen!

Slik lager du Bærtrifli med marsipankrymmel

  1. Bland mel, havregryn, sukker, nøtter, marsipan, kardemomme, salt og smør til det har konsistens som brødsmuler. Fordel massen ut på bakepapir og stek det ved 175 ˚C grader i ca. 25-30 minutter. Rør gjerne rundt på blandingen underveis i stekingen. Avkjøl helt etter steking.
  2. Del eventuelt store bære i mindre biter, hvis nødvendig. Del en appelsin i to og skis ut saften i en bolle og legg bærene i appelsinsaften. La de trekke i noen minutter.
  3. Pisk eggehvitene stive i en ren bolle og tilsett sukkeret - litt av gangen.
  4. Bland sammen marsipankrymmelen med hakket sjokolade og fordel massen i bunnen av 8-10 små dessertglass. Legg på bærene og sprøyt på marengsen på toppen.
  5. Brenn marengstoppene med en creme brûlèe-brenner og servèr!

Kommentarer

Odense Marcipan svarer ikke kommentarer som legges igjen på siden. Vennligst kontakt oss her for spørsmål.

Ingredienser

  • Marsipankrymmel:
  • 1 dl mel
  • 1 dl havregryn , lettkokte
  • 1 dl sukker
  • 80 g hasselnøtter , hakkede (eller mandler)
  • 100 g revet ODENSE Ekte marsipan
  • ½ ts kardemomme, malt
  • 1 knps. salt
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • Bærtrifili:
  • 50 g grovhakket ODENSE hvit sjokolade
  • 300-400 g sommerbær , friske
  • ½ dl appelsinsaft, ferskpresset (eller en god appelsinjuce)
  • Marengs
  • 1½ dl eggehvite(r)
  • 1 dl sukker

TIPS!

TIPS!
Man kan lage marsipankrymmelen 2-3 dager før bruk. Oppbevares tørt i en lukket boks.



Se den "Den søte skolen" for tips & ideèr
  • Skriv ut oppskriften
  • Send til e-mail

Send til e-mail

Bærtrifli med marsipankrymmel


Avsenderens e-post *

mottakerens epost *

Melding til mottaker

Meldingen er sendt


Alle felt med * må fylles ut

Følg oss på Facebook

  • Juridisk
  • Om ODENSE
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan Norge - Telefon: +47 800 30 923 (Mandag - fredag 9.00-15.30) - E-post: forbruker@idun.no