Vanskelighetsgrad
Forberedelse
1 t
Total tid
24
t
Stk.
25
Brian Mark Hansen, som har utviklet denne oppskriften, er kjøkkensjef på Søllerød Kro i Danmark. Brian har tidligere været ansatt på Ruths Hotel i Skagen og Kong Hans Kælder. Videre har han deltatt i flere kokkekonkurranser i Danmark og utmerket seg med flotte plasseringer:
Nr. 2 til Årets Kokk 2010
Nr. 1 til Årets Viltrett 2013
Nr. 2 til Bocuse d’Or Danmark 2013
Slik lager du Sarah Bernhardt
- Kaffe-krem: Kok opp fløten med kaffebønnene og la det trekke i 10 minutter. Sikt fløten fra bønnene og hell over den hakkede sjokoladen og rør rundt til sjokoladen er smeltet. Rør inn 2,5 dl kremfløte til en jevn masse. Dekk til med plastfolie og la det stå i kjøleskapet natten over.
- Bunn: Løs opp sukker, brun farin og salt i eggehviten. Rør inn revet marsipan - litt om gangen til massen er jevn og fast. Kjevle deretter ut marsipanen til den er ca. 0,5 cm tykk og stikk ut bunnene med en utstikker (ca. 3,5 cm i diameter). Stek bunnene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 5 minutter.
- Montering: Pisk opp kaffe-kremen med en el. pisker eller i en kjøkkenmaskin og legg kremen i en sprøytepose. Klipp hull i posen og sprøyt ut små topper på de avkjølte bunnene. Sett de kaldt eller i fryseren, til kaffe-kremen har stivnet litt. Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken og dypp kakene i sjokoladen (bruk en dyp bolle/skål for sjokoladen).
- Overtrekk: Smelt 300 g sjokolade etter anvisning på pakken og dypp kakene i sjokoladen (bruk en dyp bolle/skål for sjokoladen).
Kommentarer (2)
Skriv kommentar