Vanskelighetsgrad
Forberedelse
1 t
30 min
Total tid
2
t
Stk.
20
Slik lager du Vannbakkelser med sviske- jordbær- eller sjokoladefyll
- Bland smør og vann og kok opp. Tilsett melet og rør kraftig til deigen slipper gryten. Den skal varmes godt opp og være blank.
- Avkjøl deigen litt og rør i eggene et av gangen. Det er viktig å røre godt mellom hvert egg, så deigen ikke blir for tynn. Sett deigen på en stekeplate med stekepapir med to skjeer, eller sprøyt de ut ved bruk av sprøytepose med tyll. Stek vannbakkelsene ved 220° C i ca. 20-25 minutter, avhengig av størrelsen. OBS: Det er viktig at ovnen ikke åpnes de første 20 minuttene, da vannbakkelsene kan falle sammen.
- Når de ser ferdig stekt ut, tas en ut og settes på en rist, faller den sammen, trenger den litt lenger steketid.
- Fyll: Pisk fløten til skum. Bland med grovhakkede svisker, revet nougat og litt portvin.
- Fyll: Bland grovhakkede jordbær, revet marsipan og litt appelsinlikør.
- Fyll: Bland blåbær, hakket sjokolade og smak til med vaniljesukker.
- Del bollene, ha i fyllet og dryss med melis, eller pynt med smeltet sjokolade.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar