• Kontakt oss
  • Om ODENSE
  • Kvalitet
  • YouTube
Norsk (Bokmål)
Dansk Svenska English
Odense Marcipan logoOdense Marcipan logo
  • Oppskrifter-
    • Valentine
    • Fastelavn
    • Påske
    • Sommer
    • Grill
    • Halloween
    • Jul & Nyttår
    • Bakverk
    • Desserter & Iskrem
    • Pannekaker og vaffler
    • Kransekaker
    • Fest & konfirmasjon
    • Marsipanfigurer
    • Kokosboller
    • Konfekt
    • Kaker
    • Småkaker
    • Muffins
  • Produkter+
    • Marsipan+
      • ODENSE Ekte Marsipan+
        • Produktinformasjon+
          • Test
      • ODENSE Figurmarsipan+
        • Næringsindhold+
          • Test
      • ODENSE Ekstra Hvit Marsipan+
        • Næringsinnhold+
          • Test
      • ODENSE Marsipan Kokos+
        • Næringsindhold+
          • Test
      • ODENSE Marsipan Ekstra Grov+
        • Næringsindhold+
          • Test
      • ODENSE Kransekakemasse+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
      • ODENSE Marsipanlokk+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
    • Nougat+
      • ODENSE Nougat+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
    • Sjokolade+
      • ODENSE Mørk sjokolade 55%+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
      • ODENSE Mørk sjokolade 70%+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
      • ODENSE Hvit sjokolade+
        • Næringsindhold+
          • Anvendelse
  • Den søte skolen+
    • Bryllupskaken
    • Sjokoladedekorasjoner
    • Sjokolademønster
    • Marsipanblomster
    • Marsipanroser
    • Oppbevaring av julekonfekt
    • Temperering av sjokolade
    • Uttrulling av marsipan
  • Bærekraft+
    • Dette har vi oppnådd
    • ODENSE Gruppen og Orkla Bærekraft
Se alle resultater

Vannbakkelser med sviske- jordbær- eller sjokoladefyll

Andre oppskrifter

Vaniljemuffins med krem

Sjokolademuffins med krem

Sjokolademuffins med engelsk konfekt

Kattemuffins med sjokoladeglasur

Fastelavnsboller med sjokolade- og vaniljekrem

Se flere oppskrifter Søk ingrediensene mine
Forrige Oppskrift | Neste oppskrift
  • fastelavns vandbakkelser
    fastelavns vandbakkelser

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

Rangering ( ) 3 0

Vanskelighetsgrad

Forberedelse
1 t 30 min

Total tid
2 t

Stk.
20

Slik lager du Vannbakkelser med sviske- jordbær- eller sjokoladefyll

  1. Bland smør og vann og kok opp. Tilsett melet og rør kraftig til deigen slipper gryten. Den skal varmes godt opp og være blank.
  2. Avkjøl deigen litt og rør i eggene et av gangen. Det er viktig å røre godt mellom hvert egg, så deigen ikke blir for tynn. Sett deigen på en stekeplate med stekepapir med to skjeer, eller sprøyt de ut ved bruk av sprøytepose med tyll. Stek vannbakkelsene ved 220° C i ca. 20-25 minutter, avhengig av størrelsen. OBS: Det er viktig at ovnen ikke åpnes de første 20 minuttene, da vannbakkelsene kan falle sammen.
  3. Når de ser ferdig stekt ut, tas en ut og settes på en rist, faller den sammen, trenger den litt lenger steketid.
  4. Fyll: Pisk fløten til skum. Bland med grovhakkede svisker, revet nougat og litt portvin.
  5. Fyll: Bland grovhakkede jordbær, revet marsipan og litt appelsinlikør.
  6. Fyll: Bland blåbær, hakket sjokolade og smak til med vaniljesukker.
  7. Del bollene, ha i fyllet og dryss med melis, eller pynt med smeltet sjokolade.

Kommentarer

Odense Marcipan svarer ikke kommentarer som legges igjen på siden. Vennligst kontakt oss her for spørsmål.

Ingredienser

  • Vandbakkelser:
  • 100 g smør
  • 2 dl vann
  • 100 g hvetemel
  • 4 egg str. S/M
  • Fyll A:
  • 2½ dl kremfløte
  • 20 saftige svisker
  • 100 g ODENSE Nougat , kald
  • litt portvin
  • Fyll B:
  • 150 g grovhakket jordbær
  • 100 g revet ODENSE Ekte marsipan
  • appelsinlikør
  • Fyll C:
  • 125 g blåbær
  • 100 g ODENSE hvit sjokolade
  • vaniljesukker

TIPS!

Se den "Den søte skolen" for tips & ideèr
  • Skriv ut oppskriften
  • Send til e-mail

Send til e-mail

Vannbakkelser med sviske- jordbær- eller sjokoladefyll


Avsenderens e-post *

mottakerens epost *

Melding til mottaker

Meldingen er sendt


Alle felt med * må fylles ut

Følg oss på Facebook

  • Juridisk
  • Om ODENSE
  • Sitemap
  • Cookies
Odense Marcipan Norge - Telefon: +47 800 30 923 (Mandag - fredag 9.00-15.30) - E-post: forbruker@idun.no