Vanskelighetsgrad
Forberedelse
1 t
Total tid
4
t
30
min
Stk.
12-16
Slik lager du Nøttekake med nougatkrem og påskeegg
- Bland marsipan, melis, nøtter og hvetemel i en foodprocessor, og finhakk nøttene.
- Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker litt av gangen og pisk til marengsen er helt stiv.
- Bland marsipanblandingen i marengsen og fordel den i to smurte kakeformer, ca 24 cm.
- Stek kakebunnene i ca. 1 time ved 140° C og sett de til avkjøling.
- Varm 2 dl kremfløte til kokepunktet og smelt nougaten i den varme fløten og rør inn kaffen til slutt. Sett nougatblandingen til avkjøling.
- Pisk resten av fløten til krem og bland den med nougatkremen. Fordel halvparten av nougatkremen imellom de to kakebunnene, og smør resten ut over topp og sider.
- Sett kaken i kjøleskapet et par timer og pynt med påskeegg.
Kommentarer (0)
Skriv kommentar