Utz Certified Logo Vector Xs

UTZ-merking endres til Rainforest Alliance-merking

UTZ Certified er en uavhengig organisasjon, som har utviklet et sertifiseringsprogram for ansvarlig kakaoproduksjon. I 2018 blev organisasjonene UTZ og Rainforest Alliance slått sammen, og nå er det utviklet ny merking som skal symbolisere bærekraft. Sertifisert kakao er mer bærekraftig, fordi kakaoen er dyrket med hensyn til både mennesker og miljø.

Rainforest Alliance Seal Core Green White Thumb 2 300X195

Overgang til ny logo

I overgangen til den nye Rainforest Alliance-merkingen, vil man i en periode kunne se både den gamle UTZ-logoen og den nye Rainforest Alliance-logoen på våre produkter. Dette gjelder frem til den nye Rainforest Alliance-merkingen er fullt implementert.

Chokolade Og Overtræk Plukning

Sertifisert kakao er mer bærekraftig, fordi kakaoen er dyrket med hensyn til mennesker og miljø

Kakao dyrkes i blant annet Vest-Afrika, Mellom-Amerika og Mexico. Her finner man noen av verdens fattigste områder, hvor barnearbeid og dårlige levekår er en utfordring.

For at kakaobøndene kan få en UTZ-sertifisering/Rainforest Alliance-sertifisering må de ha deltatt på et 4-årig opplæringskurs, hvor de blant annet lærer om bedre dyrkningsteknikker, og hvordan de best kan behandle kakaoen etter at den er høstet.

Et gjennomført sertifiseringsprogram gir en positiv effekt, både i form av bedre avlinger og av hensyn til miljøet. I tillegg ser vi at de lokale bøndene tjener mer på kakaoen, som igjen kan bidra til å sikre fremtidens kakaoproduksjon.

Chokolade Og Overtræk Kakaobønne

Verdt å vite:

  • UTZ- eller Rainforest Alliance- sertifisert sjokolade smaker ikke annerledes enn annen sjokolade, og vil sånn sett ikke påvirke deg direkte som forbruker. Formålet med sertifiseringen er at den gir bedre retningslinjer og arbeidsforhold for kakaobøndene.
  • Odense Marsipan har valgt å bruke Rainforest Alliance-sertifisering, fordi organisasjonen inkluderer  parametere som miljø, arbeidsforhold og bøndenes vilkår i utdanningen, i tillegg til et fokus på gode  dyrkningsmetoder og kvalitet (som igjen skal sikre den fremtidige produksjonen av kakao).
  • Du kan lese mer om Rainforest Alliance på ra.org