Retningslinjer for informasjonskapsler

Når du besøker odense-marcipan.no, samles det inn en rekke opplysninger om deg, datamaskinen din og besøkene dine. Dette skjer ved at din datamaskin/nettbrett automatisk mottar en eller flere informasjonskapsler under ditt besøk på nettsiden vår.

Hva er en informasjonskapsel? En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin/smarttelefon/nettbrett for å gjenkjenne enheten din ved gjentatte besøk. Ingen personlig informasjon lagres i en informasjonskapsel, og den kan ikke inneholde virus.
Det finnes to typer informasjonskapsler:
· Øktinformasjonskapsler, som slettes så snart du forlater et nettsted.
· Vedvarende informasjonskapsler, som lagres på din datamaskin/smarttelefon/nettbrett med en forhåndsbestemt utløpsdato. Vedvarende informasjonskapsler sletter seg selv etter et visst antall måneder (kan variere), men de fornyes etter hvert besøk.
Informasjonskapsler utgjør ingen trussel mot din datamaskin/smarttelefon/nettbrett (som et virus) og informasjonskapsler får ikke tilgang til programmene på datamaskinen din.

 

Hva brukes informasjonskapsler til på nettsiden vår?
Det er kun Odense Marcipan som bruker informasjonen. Tredjeparter (tekniske partnere) har imidlertid tilgang til informasjon i den grad det er nødvendig for å drive siden.
Informasjonen som samles inn er av statistisk og teknisk karakter, og har som mål å måle trafikken/besøksmønstrene på nettsiden, slik at vi kan tilpasse innholdet i etterkant.
Vi bruker derfor informasjonskapsler for å:
· Måling av trafikk og salg – Vi bruker Google Analytics, som brukes til å hjelpe med å måle og analysere hvordan nettsiden brukes
· Gjenkjenne brukere som kommer igjen – f.eks. du trenger kun å akseptere overlegget med aksept av informasjonskapsler én gang, på samme måte som det kan være informasjon du ikke trenger å legge inn flere ganger, da den informasjonen (ikke personlig) lagres i tekstfilene.
· Forbedre nettsiden - Bl.a. ved å bruke Google Analytics kan vi analysere hvilke produkter, oppskrifter mv. som er interessante for brukerne våre, som vi bruker i utviklingen og forbedringen av nettstedet.
· Analyse av sidens bruk med tanke på å optimalisere innhold, produktutvalg mm. for den enkelte bruker. Det gir oss en bedre mulighet til å forstå hvem brukerne våre er og hvilket innhold vi skal kunne tilby.
· Annonsering – Vi bruker den innsamlede informasjonen til å målrette annonser og tilbud til den enkelte forbruker. Denne informasjonen lagres ikke sammen med kundenes/forbrukernes personopplysninger og brukes kun til målretting av annonsering mm. på grunnlag av adferden du har vist (f.eks. klikket på enkelte produkter etc.), for å gi forbrukerne en bedre opplevelse på nettstedet som passer den enkeltes preferanser. Dette også for f.eks. målretting av annonser i Google Displaynettverk.

 

Vi bruker følgende tjenester som samler inn data via informasjonskapsler som beskrevet ovenfor.
· Google Analytics
· Google adwords
· Facebook Pixel
· Vimeo
· Visual Web Optimizer
Hvis du har spørsmål eller kommentarer til Odense Marcipans retningslinjer, kan du enten sende en e-post til odense-marcipan@odense-marcipan.dk eller skrive til Odense Marcipan A/S, Toldbodgade 9-19, 5000 Odense C.
Hvordan unngå informasjonskapsler
Dersom du ønsker å avvise informasjonskapsler permanent, må dette også registreres under innstillinger i nettleseren din. Velg deretter fanen Personvern og juster glidebryteren til høy. Vi gjør også oppmerksom på at dersom du blokkerer informasjonskapsler, er det ingen garanti for at alle nettsider vil fungere korrekt.
Se hvordan du unngår eller sletter informasjonskapsler på linken nedenfor:
http://minecookies.org/cookiehandling