Kvalitet hele veien
Som en av verdens største produsenter av marsipan, setter vi krav til oss selv om å levere marsipanprodukter av en høy og stabil standard. Dette garanteres av vår kvalitetsprosedyre gjennom alle ledd. Odense  er også BRC-sertifisert, noe som gir våre kunder en garanti for stabil kvalitet.

Søte californiske mandler
Størstedelen av mandler vi bruker til Odense marsipan, kommer fra California eller Australia.

California er verdens største produsent av mandler og produserer størstedelen av alle mandlene vi forbruker i hele verden.

De mandlene vi bruker, kommer fra et begrenset område i California; fra Bakersfield i syd til Chico i nord. Den siste andelen av mandler får vi fra Spania, Australia og Marokko.

Kransekakemasse med aprikoskjerner

Hva er aprikoskjerner?
Aprikoskjerner minner om mandler, både på smak og utseende. Aprikostrærne vokser vilt i fjellene og stenene fra aprikosene blir samlet inn av hyrder og bønder. Detter blir kjernene levert til større virksomheter, som knekker stenene, renser og pakker kjernene. Det er disse kjernene fra aprikosen som ligner og smaker som en mandel.

Bruk av aprikoskjerner

Vi bearbeider aprikoskjernene før de brukes i våre produkter. Dette for å gi aprikoskjernene unike egenskaper. Når man bruker aprikoskjerner i bakemasser, får produktet en bedre bakeevne enn ved kun bruk av mandler. Aprikoskjernene flyter ikke like mye utover ved høye temperaturer som mandler gjør. På grunn av dette er de velegnet i bakverk, som for eksempel kransekake.

Vi bruker derfor aprikoskjerner i vår ODENSE Kransekakemasse, men har også tilsatt mandler for å dempe en litt bitter smak. Slik oppnår vi den ønskede marsipansmaken - også etter baking.

Sånn lager vi ODENSE Marsipan
Hos Odense vaskes, kokes og knuses mandlene. Deretter blandes mandlene med sukker og kjøres gjennom store steinvalser slik at marsipanen får den riktige konsistensen. På den måten blir de gode mandlene til den fineste ODENSE Marsipan.

Marcipan Mandler

ODENSE gjør mer for din smaksopplevelse

Marsipan er ikke bare marsipan
Grunnleggende består marsipan av mandler og sukker. Men at oppskriften er enkel, betyr ikke at marsipan bare er marsipan. Så enkelt er det ikke.

Mandlene gjør forskjellen
Smaken og marsipankvaliteten avhenger av mandlenes kvalitet, forholdet mellom mandler og sukker og av marsipanens struktur. Alt dette er med til å påvirke smaksopplevelsen.

Smak og kvalitet
ODENSE marsipan blir laget på søte californiske og australske mandler. Forholdet mellom mandler og sukker er nøye avstemt, slik at marsipanen får den rette sødmen og den utpregede mandelsmaken. Vi har valgt å bruke californiske og australske mandlene til ODENSE Marsipan på grunn av deres delikate smak, gode kvalitet og en meget kontrollert dyrking.

Unik smaksopplevelse 
ODENSE Marsipan er alene om å bruke originale granittvalser ved valsing av marsipan. Bruk av granittvalser er en unik prosess som gjør at marsipanen får en grovere struktur og en unik smaksopplevelse som fremhever smaksnyansene. Det er derfor du kan smake forskjell på marsipan!

Marcipan 2

Kvalitet og sikkerhet hele veien
Som en av verdens største produsenter av marsipan er det viktig å sikre en høy ensartet kvalitet på alle våre marsipanprodukter.  Dette garanteres gjennom BRC-sertifiseringen og kvalitetsstyring gjennom alle vesentlige ledd:

• Odense bruker kun godkjente råvarer av høy kvalitet
• Skånsom og sikker produksjonsprosess
• Permanent kvalitetskontroll gjennom prosessen
• Test i eget laboratorium av råvarer og ferdigvarer