Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 10 anmeldelser

Brunsvigersnurrer 16

Har du smakt den danske kakeklassikeren brunsviger? Her får du den i en ny drakt, som brunsvigersnurrer fylt med marsipan og nougat. Søt gjærbakst med smør- og sukkertopping som smelter på tunga! Deigen trenger litt tid til å heve, men vi lover: ventetiden er så verdt det!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 16 stk.

  • Gærdeig

  • 2 dl helmelk
  • 50 g gjær
  • 100 g smør
  • 1 egg
  • 3 ss sukker
  • 525 g hvetemel
  • 0,50 ts salt
  • Brunsviger remonce

  • 300 g mykt smør
  • 200 g brun farin
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du

Keep screen on

Gjærdeig

  1. Varm melken til den er fingervarm, og ha den i en bolle.
  2. Rør ut gjæren i den lune melken, og tilsett smøret, egget og sukkeret.
  3. Bland godt sammen, og tilsett melet og saltet litt etter litt.
  4. Elt deigen til den er glatt og smidig (den må absolutt ikke bli for tørr av mel).
  5. La deigen heve tildekket et lunt sted i ca. 1 time.

Brunsvigerfyll

  1. Rør smøret sammen med brunt sukker til et fyll.
  2. Ta av 1/3 av fyllet og sett til side.
  3. Rør resten av fyllet sammen med fintrevet marsipan og fintrevet nougat (både marsipan og nougat er lettest å rive når de er kalde).

Utrulling

  1. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 30 x 40 cm.
  2. Fordel fyllet utover deigen, og rull den sammen som en rullekake.
  3. Skjær deigen i ca. 16 skiver à ca. 2 cm tykkelse, og legg dem i en langpanne med bakepapir med "skjøten" ned.
  4. La deigen etterheve i ca. 30 min.
  5. Sett ovnen på 180 °C varmluft.
  6. Pensle sneglene med et sammenvispet egg, og stek dem i ca. 20 min. på nederste rille.
  7. Ta snurrene ut og smør resten av fyllet over dem.
  8. Sett dem tilbake i ovnen og stek i ytterligere ca. 5 min.
  9. Avkjøl brunsvigersnurrene litt før servering.

Tips!

Brunsvingersnurrer kan selvfølgelig fryses. Tin dem opp, og lun de i ovnen ved 175°C i ca. 5 min. 

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften