Brunsvigersnurrer 16
Har du smakt den danske kakeklassikeren brunsviger? Her får du den i en ny drakt, som brunsvigersnurrer fylt med marsipan og nougat. Søt gjærbakst med smør- og sukkertopping som smelter på tunga! Deigen trenger litt tid til å heve, men vi lover: ventetiden er så verdt det!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 16 stk.
-
Gærdeig
- 2 dl helmelk
- 50 g gjær
- 100 g smør
- 1 egg
- 3 ss sukker
- 525 g hvetemel
- 0,50 ts salt
-
Brunsviger remonce
- 300 g mykt smør
- 200 g brun farin
- 1 egg til pensling
Slik gjør du
Keep screen on
Gjærdeig
- Varm melken til den er fingervarm, og ha den i en bolle.
- Rør ut gjæren i den lune melken, og tilsett smøret, egget og sukkeret.
- Bland godt sammen, og tilsett melet og saltet litt etter litt.
- Elt deigen til den er glatt og smidig (den må absolutt ikke bli for tørr av mel).
- La deigen heve tildekket et lunt sted i ca. 1 time.
Brunsvigerfyll
- Rør smøret sammen med brunt sukker til et fyll.
- Ta av 1/3 av fyllet og sett til side.
- Rør resten av fyllet sammen med fintrevet marsipan og fintrevet nougat (både marsipan og nougat er lettest å rive når de er kalde).
Utrulling
- Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 30 x 40 cm.
- Fordel fyllet utover deigen, og rull den sammen som en rullekake.
- Skjær deigen i ca. 16 skiver à ca. 2 cm tykkelse, og legg dem i en langpanne med bakepapir med "skjøten" ned.
- La deigen etterheve i ca. 30 min.
- Sett ovnen på 180 °C varmluft.
- Pensle sneglene med et sammenvispet egg, og stek dem i ca. 20 min. på nederste rille.
- Ta snurrene ut og smør resten av fyllet over dem.
- Sett dem tilbake i ovnen og stek i ytterligere ca. 5 min.
- Avkjøl brunsvigersnurrene litt før servering.
Tips!
Brunsvingersnurrer kan selvfølgelig fryses. Tin dem opp, og lun de i ovnen ved 175°C i ca. 5 min.