Vanskelighetsgrad
Forberedelsestid
1,5 timer
Tid totalt
3 timer

Påskekringle med marsipan og eplefyll 1

Kringle hører påsken til for mange, og er enkelt å bake i forkant for å ta med på tur eller hytta.  

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 1 stk.

  • Deig

  • 1 dl melk
  • 125 g smør
  • 2 sukker
  • 50 g gjær
  • 2 stk. egg
  • 400 g hvetemel
  • Fylning

  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 100 g revet Original ODENSE Marcipan 375g
  • Fyll

  • 3 appelsinmarmelade
  • 100 g hakket appelsinskall fra økologisk appelsin
  • Pynt

  • 1 sammenpisket egg til pensling
  • 50 g mandelflak

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kjele og hell i melken slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Rør gjæren ut i væsken.
  2. Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett den lunkne væsken. Elt med eltekrok på laveste hastighet i ca. 15 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg deigen på et melet bakebord og form den til en stor bolle. Legg et rent kjøkkenhåndklede over og hev deigen i 30-45 minutter.
  3. Rør smør, sukker og raspet marsipan sammen til en myk og kremet konsistens.
  4. Når deigen er ferdig hevet, rull den ut til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
  5. Smør eplefyllet ut i en lang stripe midt på deigen. Fordel marsipanfyllet over eplefyllet. Skjær deigen i brede strimler på hver side av fyllet, men en avstand på 2-3 cm til fyllet.
  6. Flett strimlene inn mot midten/fyllet annenhver gang til høyre og venstre. Klem endene sammen og legg kringlen på en stekeplate med bakepapir. Pensle med sammenpisket egg og dryss på med mandelflak. La kringlen heve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.
  7. Stek kringlen ved 180°C i ca. 25 minutter. Avkjøl, men server gjerne kringlen mens den er varm!