Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Scones med marsipan og hvit sjokolade 10

Søte og gode scones med marsipan og hvit sjokolade kan nytes til en kopp te i en god stol. Denne herlige fristelsen vil du ønske å lage om og om igjen

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 75 g Original ODENSE Marcipan 375g
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 dl kremfløte
  • melk til pensling

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Sikt mel og bakepulver i en bolle. Ha i raspet marsipan og rør rundt med en gaffel. Hakk sjokoladen fint og bland det inn i deigen. Rør inn juice og deretter kremfløte i deigen med en gaffel. Bland deigen lett med hendene uten å elte for mye.
  2. Rull deigen ut i 2,5 cm tykkelse på et melet bord. Stikk ut runde scones i ca. 8 cm i diameter og legg de på en stekeplate med bakepapir. Pensle med melk på toppen, og stek de i 12 - 14 minutter midt i ovnen ved 200°C.
  3. Scones smaker best når de er litt lune. Servèr med smør og brunost eller godt syltetøy.

Produkter brukt i oppskriften