Scones med marsipan og hvit sjokolade 10
Søte og gode scones med marsipan og hvit sjokolade kan nytes til en kopp te i en god stol. Denne herlige fristelsen vil du ønske å lage om og om igjen
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
-
75 g Original ODENSE Marcipan 375g
- 1 dl appelsinjuice
- 1 dl kremfløte
- melk til pensling
Slik gjør du
Keep screen on
-
Sikt mel og bakepulver i en bolle. Ha i raspet marsipan og rør rundt med en gaffel. Hakk sjokoladen fint og bland det inn i deigen. Rør inn juice og deretter kremfløte i deigen med en gaffel. Bland deigen lett med hendene uten å elte for mye.
-
Rull deigen ut i 2,5 cm tykkelse på et melet bord. Stikk ut runde scones i ca. 8 cm i diameter og legg de på en stekeplate med bakepapir. Pensle med melk på toppen, og stek de i 12 - 14 minutter midt i ovnen ved 200°C.
-
Scones smaker best når de er litt lune. Servèr med smør og brunost eller godt syltetøy.