Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter

Scones med marsipan og hvit sjokolade 10

Søte og gode scones med marsipan og hvit sjokolade kan nytes til en kopp te i en god stol. Denne herlige fristelsen vil du ønske å lage om og om igjen

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 75 g Original ODENSE Marcipan 375g
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 dl kremfløte
  • melk til pensling

Slik gjør du

  1. Sikt mel og bakepulver i en bolle. Ha i raspet marsipan og rør rundt med en gaffel. Hakk sjokoladen fint og bland det inn i deigen. Rør inn juice og deretter kremfløte i deigen med en gaffel. Bland deigen lett med hendene uten å elte for mye.
  2. Rull deigen ut i 2,5 cm tykkelse på et melet bord. Stikk ut runde scones i ca. 8 cm i diameter og legg de på en stekeplate med bakepapir. Pensle med melk på toppen, og stek de i 12 - 14 minutter midt i ovnen ved 200°C.
  3. Scones smaker best når de er litt lune. Servèr med smør og brunost eller godt syltetøy.

Produkter brukt i oppskriften