Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,1 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 80 anmeldelser

Vaniljekranser med marsipan 25

Oppskrift på vaniljekranser med marsipan fra Odense. En enkel oppskrift som består av vanilje og ekte marsipan. Perfekt å servere med en varm kopp kaffe. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

  • Vaniljekranse med marsipan

  • 250 g hvetemel
  • 175 g smør
  • 1 stk. korn fra vaniljestang
  • 125 g sukker
  • 1 stk. egg
  • 50 g mandelmel

Slik gjør du

Keep screen on

Vaniljekranser

  1. Smuldre smøret og vaniljefrøene inn i melet.
  2. Tilsett marsipan, mandelmel og sukker i deigen, og samle den med egget.
  3. Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  4. Ha deigen i en kjøttkvern med stjerneform, eller bruk en kakesprøyte.Du kan også bruke en stoffsprøytepose med stjernetipp og sprøyte kransene direkte i sirkler på bakepapir.(Hopp over å sette deigen i kjøleskapet hvis du bruker sprøytepose, da blir deigen for hard å jobbe med.)

Lag stenger på ca. 10 cm, og form dem til kranser.
Stek ved 200 °C i 7–9 minutter.

Tips!

Kakene holder seg best hvis de oppbevares i en lufttett kakeboks. 

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften