Vaniljekranser med marsipan 25
Oppskrift på vaniljekranser med marsipan fra Odense. En enkel oppskrift som består av vanilje og ekte marsipan. Perfekt å servere med en varm kopp kaffe.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 25 stk.
-
Vaniljekranse med marsipan
- 250 g hvetemel
- 175 g smør
- 1 stk. korn fra vaniljestang
- 125 g sukker
- 1 stk. egg
- 50 g mandelmel
Slik gjør du
Keep screen on
Vaniljekranser
- Smuldre smøret og vaniljefrøene inn i melet.
- Tilsett marsipan, mandelmel og sukker i deigen, og samle den med egget.
- Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Ha deigen i en kjøttkvern med stjerneform, eller bruk en kakesprøyte.Du kan også bruke en stoffsprøytepose med stjernetipp og sprøyte kransene direkte i sirkler på bakepapir.(Hopp over å sette deigen i kjøleskapet hvis du bruker sprøytepose, da blir deigen for hard å jobbe med.)
Lag stenger på ca. 10 cm, og form dem til kranser.
Stek ved 200 °C i 7–9 minutter.
Tips!
Kakene holder seg best hvis de oppbevares i en lufttett kakeboks.