Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Ballong popcakes 15

Popcakes er veldig enkelt å lage, og derfor kan barna være med å lage dem selv. Mange barn synes dette er kjempegøy, og kanskje rett og slett lage det som en aktivitet under barnebursdagen?

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 15 stk.

  • Kake

  • 125 g sukker
  • 125 g bløtt smør
  • 2 stk. egg
  • 50 g hvetemel
  • smør til formen
  • Pynt

  • og andre farger

Slik gjør du

  1. Finn fram et rivjern og riv marsipanen grovt. Pisk smør og sukker luftig, og ha marsipanen i. Tilsett et og et egg av gangen.
  2. Pisk marsipanmassen lett sammen. Massen skal bare så vidt samles. Sikt melet inn i massen og vend det godt sammen med en slikkepott.
  3. Sett stekeovnen på 180 ˚C over/under varme. Finn fram en springform med diameter 19 cm og smør den grundig. Ha deigen i den smurte kakeformen og stek kaken i ca. 30 minutter. Sjekk om kaken er ferdig stekt med en nål eller en strikkepinne. La kaken kjøle seg ned på en rist.
  4. Bruk kaken til å trille små kuler. Rull marsipanen ut og dekk de små kulene med marsipan. Dersom du ønsker farger, må du bruke konditorfarge til å farge marsipanen. Sett kulene på små pinner. Server straks. Popcakes kan også brukes som pynt i bursdager.

Produkter brukt i oppskriften