Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
25 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
6,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Marsipanchips med sjokolade 14

Fantastisk marsipanchips med sjokolade er en lekker liten dessert å servere til kaffegjestene. Desserten er tidkrevende, så denne oppskriften krever litt planlegging da sjokoladekremen må kjøles ned i minimum 6 timer før den kan sprøytes på kjeksene. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 stk.

Slik gjør du

  1. Sjokoladekrem: Hakk sjokoladen opp og legg det i en bolle. Kok opp fløte i en kjele. Hell fløten over den hakkede sjokoladen, og rør det godt sammen. Sett sjokoladekremen på kjøl i minst 6 timer – gjerne over natten.
  2. Skjær marsipanen i tynne skiver, ca. 28 i alt. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  3. Sett ovnen på 180 °C over og undervarme. Pensle marsipanskivene med eggehvite, og dryss med mandelflak, chili eller andre ting du finner passende.
  4. Stek marsipanskivene i ovnen til i får en gyllen farge ca. 6 minutter. Avkjøl kakene på en rist.
  5. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt sjokoladekrem ut på halvparten av kjeksene, og legg dem sammen til små sandwich.

Produkter brukt i oppskriften