Marsipankjeks med hvit sjokolade 30
Disse søte, små, smørbakte kjeksene med marsipan og hvit sjokolade er ikke bare uimotståelige, men også enkle å bake. Kjeksene kan holde seg lenge hvis de oppbevares i en kakeboks med tett lokk. Vi har pyntet dem med mynte og sitronmelisse. Pynt gjerne også med spiselige blomster for å gjøre dem ekstra fine og sommerlige. Deigen bør tilberedes dagen før man ønsker å bake ut kjeksene, for å oppnå det beste og deiligste resultatet.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 30 stk.
-
Marcipankjeks
- 100 g blødt smør
- 50 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 135 g hvetemel
-
Pynt
- 100 g hvit sjokolade
- Fx mynte eller
- Evt stemorsblomster, spiselige
Slik gjør du
Keep screen on
Marsipankjeks
- Del smøret i mindre stykker, og ha det i en bolle. Tilsett melisen, og pisk det luftig.
- Riv marsipanen grovt, og vend det inn i massen. Tilsett vaniljesukkeret og hvetemelet.
- Saml deigen raskt, og pakk den inn i plastfolie. La deigen gjerne ligge i kjøleskapet til neste dag.
- Ta deigen ut av kjøleskapet, og la den ligge på kjøkkenbenken i 30-60 minutter til den er klar til å arbeide med.
- Forvarm ovnen til 175°C.
- Rull deigen ut på et melet bord til ca. 5 mm tykkelse, og stikk ut runde sirkler på ca. 4 cm i diameter.
- Fordel kjeksene forsiktig på to bakeplater med bakepapir. (Legg ikke kjeksene for tett, da de flyter litt ut under steking).
- Stek kjeksene i ca. 12 minutter til de er gyldne.
- Avkjøl på en bakerist.
Pynt
- Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over vannbad.
- Dekorer med sjokolade, og pynt eventuelt med mynte, sitronmelisse og spiselige blomster.