Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
24 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Marsipankjeks med hvit sjokolade 30

Disse søte, små, smørbakte kjeksene med marsipan og hvit sjokolade er ikke bare uimotståelige, men også enkle å bake. Kjeksene kan holde seg lenge hvis de oppbevares i en kakeboks med tett lokk. Vi har pyntet dem med mynte og sitronmelisse. Pynt gjerne også med spiselige blomster for å gjøre dem ekstra fine og sommerlige. Deigen bør tilberedes dagen før man ønsker å bake ut kjeksene, for å oppnå det beste og deiligste resultatet.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 30 stk.

  • Marcipankjeks

  • 100 g blødt smør
  • 50 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 135 g hvetemel
  • Pynt

  • 100 g hvit sjokolade
  • Fx mynte eller
  • Evt stemorsblomster, spiselige

Slik gjør du

Keep screen on

Marsipankjeks

  1. Del smøret i mindre stykker, og ha det i en bolle. Tilsett melisen, og pisk det luftig.
  2. Riv marsipanen grovt, og vend det inn i massen. Tilsett vaniljesukkeret og hvetemelet.
  3. Saml deigen raskt, og pakk den inn i plastfolie. La deigen gjerne ligge i kjøleskapet til neste dag.
  4. Ta deigen ut av kjøleskapet, og la den ligge på kjøkkenbenken i 30-60 minutter til den er klar til å arbeide med.
  5. Forvarm ovnen til 175°C.
  6. Rull deigen ut på et melet bord til ca. 5 mm tykkelse, og stikk ut runde sirkler på ca. 4 cm i diameter.
  7. Fordel kjeksene forsiktig på to bakeplater med bakepapir. (Legg ikke kjeksene for tett, da de flyter litt ut under steking).
  8. Stek kjeksene i ca. 12 minutter til de er gyldne.
  9. Avkjøl på en bakerist.

Pynt

  1. Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over vannbad.
  2. Dekorer med sjokolade, og pynt eventuelt med mynte, sitronmelisse og spiselige blomster.

Produkter brukt i oppskriften