Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 11 anmeldelser

Sprøe marsipankaker 50

Prøv denne nydelige oppskriften på hjemmebakte, smakfulle og sprøe marsipankaker.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 50 stk.

  • 200 g smør
  • 90 g melis
  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 100 g rørsukker

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Skrap forsiktig frøene ut av vaniljestangen. Finn fram en bakebolle og pisk smør, melis, revet marsipan og vaniljefrø sammen, slik at det får en kremet konsistens. Tilsett mel og bruk hendene til å elte deigen hurtig sammen. La deigen hvile en time i kjøleskapet.
  2. Ta deigen ut av kjøleskapet og form 4 avlange pølser ca. 2 cm tykkelse. Pakk pølsene inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet natten over.
  3. Finn fram et egg og pisk det lett. Bruk en pensel til å pensle de 4 pølsene. Strø deretter rørsukker på de 4 pølsene. Prøv å dekke alle deler av pølsene med rørsukker. Skjær pølsene i 4-5 mm tykke skiver og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Ikke legg småkakene for tett.
  4. Stek småkakene ved 175 °C på over- og undervarme i 12-15 min. Se til at kakene får en gyllen farge.
  5. La småkakene avkjøle seg på en rist. Oppbevar kakene i en kakeboks etter at de er avkjølt.

Produkter brukt i oppskriften