Vanskelighetsgrad
Forberedelsestid
55 minutter
Tid totalt
2 timer

Bærtrifli med marsipankrymmel 10

Marengsen brennes med en creme brûlèe-brenner, men har du ikke dette, smaker desserten allikevel godt uten at man brenner toppen!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • Marsipankrummer

  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sukker
  • 80 g mandler eller hasselnøtter (hakkede)
  • 0,50 ts kardemomme (stødt)
  • 1 knivspiss salt
  • 100 g Koldt smør i terninger
  • Trifli

  • 350 g Blandede bær
  • 0,50 dl hylleblomstsaft (konsentrat)
  • Marengs

  • 1,50 dl eggehviter
  • 1 dl sukker

Slik gjør du

  1. Bland mel, havregryn, sukker, nøtter, marsipan, kardemomme, salt og smør til det har konsistens som brødsmuler. Fordel massen ut på bakepapir og stek det ved 175 ˚C grader i ca. 25-30 minutter. Rør gjerne rundt på blandingen underveis i stekingen. Avkjøl helt etter steking.
  2. Del eventuelt store bære i mindre biter, hvis nødvendig. Del en appelsin i to og skis ut saften i en bolle og legg bærene i appelsinsaften. La de trekke i noen minutter.
  3. Pisk eggehvitene stive i en ren bolle og tilsett sukkeret - litt av gangen.
  4. Bland sammen marsipankrymmelen med hakket sjokolade og fordel massen i bunnen av 8-10 små dessertglass. Legg på bærene og sprøyt på marengsen på toppen.
  5. Brenn marengstoppene med en creme brûlèe-brenner og servèr!

Produkter brukt i oppskriften