Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
9 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Bjørnebæris med smak av marsipan 10

Hjemmelaget pinneis av bjørnebær med smak av marsipan er like godt som det ser ut til. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • 125 g Friske bjørnebær
  • 1 ss rørsukker
  • 2,50 dl kremfløte
  • 250 g creme fraiche
  • 4 ss melis
  • 1 ts vaniljepulver eller frø fra en vaniljestang
  • Overtrekk og pynt

  • 150 g ODENSE Hvid overtræk 100g
  • ODENSE Skovbær knas/crisp med naturlig farve 75g

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Mos bjørnebærene i sukkeret, og sett det til side i 15 minutter.
  2. Ha fløte, Créme Fraîche , melis og vanilje i en bakebolle. Pisk med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin til blandingen er kremet og luftig.
  3. Riv marsipanen i kremen. Vend inn bjørnebærene og hakket sjokolade.
  4. Fyll is-pinneformene med den fyldige kremen, og frys i minst 8 timer. Ta ispinnene ut av formen og legg de tilbake i fryseren, slik at overflaten blir helt kald.
  5. Smelt sjokoladen over vannbad, men ikke la den bli varmere enn romtemperatur. Dypp isen i sjokoladen og dryss på rosa pulver eller strøssel. Legg isen tilbake i fryseren til sjokoladen er stivnet.

Produkter brukt i oppskriften