Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
24 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Crème brûlée med lakris og hvit sjokolade 4

Dette er en klassisk dessert som man sjeldent får nok av! Ved å bruke lakrispulver til karamelliseringen får denne tradisjonelle oppskriften en ny og spennende vri. Denne desserten er perfekt å servere gjestene ettersom den må lages dagen i forveien, enklere blir det ikke!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 4 stk.

  • 1 dl sukker
  • 1 dl eggeplomme (ca. 6 stk.)
  • 0,50 vaniljestang
  • 2,50 dl kremfløte
  • 2 dl helmelk
  • Lakrissukker

  • 1 dl sukker
  • 2 ss lakrispulver

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 140 °C på over- og undervarme, ikke bruk varmluft. Sett en langpanne med ca. 2 cm vann midt i ovnen.
  2. Pisk eggeplommer med sukker i en bolle, og tilsett frøene fra vaniljestangen.
  3. Varm opp melk og fløte med vaniljestangen til rett under kokepunktet. Pisk inn halvparten av den varme fløten sammen med eggeplommene. Ha deretter eggemassen tilbake i kjelen mens du pisker det sammen, la den varmes til 70 °C.
  4. Ta kjelen av platen og rør godt rundt. Tilsett hakket hvit sjokolade og la sjokoladen smelte.
  5. Fordel massen i 4 små ildfaste skåler. Sett skålene ned i vannbadet og la de steke i ca. 1 til 1 t og 15 min., eller til kremen føles halvfast. Ta vannbadet ut av ovnen og la det avkjøle i 15 min. Ta de deretter formene ut av vannbadet, og dekk de til med plastfolie. Ha de i kjøleskapet til dagen etter.
  6. Bland sukker og lakrispulver, og dryss over Crème brûléene. Bruk en gassbrenner til å forsiktig karamellisere sukkeret, pass på at du ikke brenner det. Hvis du ikke har en gassbrenner kan du sette de i ovnen og bruke grillelementet. Det tar ca. 3 min. Gjenta prosessen for en ekstra tykk sukkerskorpe. Serveres med det samme!

Produkter brukt i oppskriften