Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
3 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
16 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 18 anmeldelser

Dessertkransekake med lemoncurd 12

Ønsker du en utfordring? Da har vi den deiligste oppskriften på den fineste dessertkransekaken med lemoncurd. Oppskriften er på den vanskelige siden, men vi guider deg hele veien. Dessertkransekaken med lemoncurd passer perfekt som nyttårsdessert, men kan også lages som en deilig vårdessert til ulike arrangementer.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • 120 g sukker
  • 50 g eggehviter
  • Lemoncurd

  • 1 blad gelatinblad
  • 90 g sitronsaft
  • 80 g sukker
  • 80 g egg
  • 45 g smør
  • Mørdej

  • 100 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 20 g fint mandelmel
  • 80 g smør
  • 0,50 stk. eggeplomme
  • 0,25 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Kransekakebunn:

  1. Rør bakemarsipan og sukker sammen og tilsett eggehvite litt om gangen, til en jevn kransekakemasse.
  2. Kjevle ut kransekakeblandingen mellom to stykker bakepapir til ca. 1 cm i tykkelse og sett den i fryseren minimum en time til massen er helt fast. (Kan med fordel gjøres dagen før, slik at kransekakemassen er helt frossen før den skjæres ut.)
  3. Skjær ut den frosne kransekakemassen med en rund kakeform, på ca. 7 cm i diameter. Legg kransekakene på en stekeplate med bakepapir og stek dem ved 210°C i ca. 12 minutter

Lemondcurd:

  1. Bløtlegg husblas i kaldt vann. Kok opp sitronsaften og halvparten av sukkeret (40g) i en panne.
  2. Bland egg og den andre halvparten av sukkeret (40g), og visp den varme sitronsaften inn i blandingen.
  3. Hell det hele tilbake i pannen og varm opp til 82°C. Bruk et termometer for å kontrollere at temperaturen er riktig.
  4. Tilsett husbladene og smøret og rør til kremen er jevn.
  5. Fyll kremen i silikon- eller muffinsformer med en diameter på ca. 6 cm og frys dem ned.

Mørdeig:

  1. Elt alle ingrediensene raskt sammen og avkjøl deigen i min. halvtime. (Kan lages dagen før)
  2. Kjevle ut mørdeigen til 2,5 mm. og rull den over på en tallerken med bakepapir.
  3. Sett den i kjøleskapet til mørdeigen er fast igjen.
  4. Klipp ut sirkler på 7 cm. og stikk hull i midten, på ca. 4,5 cm.
  5. Stek ved 200°C i ca. 8 minutter til de er pent gylne og sprø.

Sett sammen:

  1. Ta de frosne kremene ut av formen og legg dem på kransekonvoluttene. Legg mørdeigsirklene på toppen og pynt kakene med en pen spiselig blomst og en hvit sjokoladelinje.

 

Produkter brukt i oppskriften