Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
24 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 14 anmeldelser

Fromasjkake med bringebær og marsipan 10

Kjempeflott kake som passer til enhver anledning! Oppskriften er beregnet til 10 personer, så den er super om du skal ha gjester. Topp gjerne kaken med friske bær som vist på bilde

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

Slik gjør du

  1. Ha bringebær, sitronsaft og melis i en blender, eller bruk stavmikser, og miks sammen til en pureè. Sikt purèen for å fjerne frøene, og sett den i kjøleskapet til den skal brukes.
  2. Knus kjeksene fint og bland det sammen med smøret. Tilsett små terninger med marsipan og kna godt sammen. Press kjeksmassen i bunnen av en smurt springform (ca. 26-28 cm). Sett bunnen i kjøleskapet inntil bruk.
  3. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad etter anvisning på pakken. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke, før du oppløser dem helt over vannbad like før bruk. Pisk først sammen kremost og sukker med en stavmikser e.l., før du tilsetter sjokoladen og gelatinen mens du pisker.
  4. Pisk kremfløte og cremefraiche sammen til massen er glatt og stiv. Vend den forsiktig inn i ostemassen. Pisk eggehvitene stive og vend også disse inn i ostemassen. Vend til slutt forsiktig inn bringebærpuréen slik at massen blir marmorert (spar 2-3 ss. til sist). Fyll massen i springformen med kjeksbunnen, og hell den siste resten med bringebærpuréen på toppen, og tegn i den med en tannpirker e.l., så den blir marmorert på toppen også.
  5. Dekk kaken til med et lokk, og la den sette seg i kjøleskapet til neste dag. Pynt kaken med friske bringebær og høvlet hvit sjokolade. Servèrs kald.

Produkter brukt i oppskriften