Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
15 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
6 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Jordbær med hvit sjokolade 6

Jordbær med hjemmelaget vaniljesaus av hvit sjokolade er en klassisk dessert å servere, spesielt på sommerstid. Denne skal avkjøles i flere timer, så lag den i god tid i forveien. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 stk.

  • 100 g
  • 1 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 24 jordbær (friske)

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Kok opp fløten, dra kjelen av platen og tilsett hakket sjokolade, frøene fra vaniljestangen og rør rundt til sjokoladen er smeltet. Legg i vaniljestangen og sett kremen til avkjøling i minst 5 timer eller til dagen etter.
  2. Kutt jordbærene og fordel i de i dessertglass. Ta ut vaniljestangen fra den avkjølte kremen og fordel kremen over jordbærene. Er jordbærene kalde, vil kremen stivne, så det blir best med romtempererte jordbær - det smaker også best!