Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Jordbærsuppe med marsipan-krutonger 4

Avslutt en hyggelig grillkveld med kald jordbærsuppe med grillede marsipan-krutonger. Jordbærsuppen kan forberedes og holdes kald i kjøleskapet inntil serveringen. Skjær ut marsipanstykker og vend dem i rørsukker og sitronskall, innen de grilles på ettervarmen fra grillen i ca. 8 minutter. Perfekt måte å utnytte grillkullene etter grillmiddagen.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 4 personer

  • 1 ss rørsukker
  • 0,50 sitron (skall av ½ og saften av hele)
  • 250 g jordbær
  • 2 dl saft av jordbær og hylleblomst (konsentrat)
  • 8 isbiter (knuste)

Slik gjør du

  1. Skjær marsipanen i terninger og vend de i rørsukker, blandet med revet sitronskall.
  2. Legg marsipankrutongene i en aluminiumsbakke og grill de ved indirekte varme under lokk i ca. 8 minutter til de er gylne og sprø. Man kan også riste de gyllene i en stekepanne eller stekes noen minutter i ovnen på 220° C.
  3. Skjær bærene i skiver og legg de i en skål. Hell i hyllebærsaften og sitronsaft over og la det trekke minst 15 minutter.
  4. Kjør det hele i en blender med knute isbiter. (legg isbitene i et kjøkkenhåndklede og bank hardt på et hardt underlag) Fordel suppen i dype tallerkener, legg i noen marsipankrutonger og servèr.

Produkter brukt i oppskriften