Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 6 anmeldelser

Lemoncurd ice-cheesecake 12

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 personer

  • Lemoncurd

  • 2 sitroner (ubehandlede)
  • 40 g smør
  • 125 g sukker
  • 1 egg
  • Bunn

  • 150 g Digestivekjeks
  • 75 g ODENSE Ekte Marsipan (revet)
  • 50 g smør (smeltet)
  • 100 g (smeltet)
  • Is

  • 50 g melis
  • 0,25 dl vann
  • 6 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 5 dl kremfløte

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Riv sitronskallet med et rivjern og press ut saften. Bland sitronskall, saft, sukker og egg i en gryte og pisk godt sammen.
  2. Varm opp massen og pisk konstant til det begynner å ryke. Pass på at det ikke blir for varmt og begynner å skille seg. Held det på glass og avkjøl.
  3. Knus kjeks og bland med revet marsipan. Smelt smøret og sjokoladen sammen. Bland kjeks og marsipan med det smeltede sjokoladesmøret og hell det i en bakeform på ca. 18 x 25 cm (husk bakepapir i formen). Trykk kjeksblandingen sammen og sett den i kjøleskapet til bunnen er fast.
  4. Pisk eggeplommer, sukker og ismasse til en kremet luftig masse. Pisk fløten til en luftig krem og vend inn ismassen. Held halvparten av iskremen i formen og dekk med halvparten av lemoncurden oppå. Hell resten av iskremen i og fordel resten av lemoncurden over.
  5. Sett isen i fryseren til den er fast(ca. 3 timer). Skjær isen i pene stykker og server pyntet med grovrevet hvit sjokolade.

Produkter brukt i oppskriften