Lemoncurd ice-cheesecake 12
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
-
Lemoncurd
- 2 sitroner (ubehandlede)
- 40 g smør
- 125 g sukker
- 1 egg
-
Bunn
- 150 g Digestivekjeks
- 50 g smør (smeltet)
-
Is
- 50 g melis
- 0,25 dl vann
- 6 eggeplommer
- 100 g sukker
- 5 dl kremfløte
Slik gjør du
Keep screen on
-
Riv sitronskallet med et rivjern og press ut saften. Bland sitronskall, saft, sukker og egg i en gryte og pisk godt sammen.
-
Varm opp massen og pisk konstant til det begynner å ryke. Pass på at det ikke blir for varmt og begynner å skille seg. Held det på glass og avkjøl.
-
Knus kjeks og bland med revet marsipan. Smelt smøret og sjokoladen sammen. Bland kjeks og marsipan med det smeltede sjokoladesmøret og hell det i en bakeform på ca. 18 x 25 cm (husk bakepapir i formen). Trykk kjeksblandingen sammen og sett den i kjøleskapet til bunnen er fast.
-
Pisk eggeplommer, sukker og ismasse til en kremet luftig masse. Pisk fløten til en luftig krem og vend inn ismassen. Held halvparten av iskremen i formen og dekk med halvparten av lemoncurden oppå. Hell resten av iskremen i og fordel resten av lemoncurden over.
-
Sett isen i fryseren til den er fast(ca. 3 timer). Skjær isen i pene stykker og server pyntet med grovrevet hvit sjokolade.