Revet marsipan, eggehvite og sukker eltes lett sammen og settes på kjøl til dagen etter.
Marsipanmassen fylles i en frysepose og legges i fryseren i ca. 10 minutter. Klipp opp posen og trykk marsipanmassen ut i ca. 25x30 cm flate. Del flaten opp i 8 like store deler.
Legg 3 bjørnebær på hvert stykke - rull sammen og lukk endene, så det blir et rør.
Legg alle rørene på en stekeplate med stekepapir, og stek de ved 180°C i ca. 20 minutter. Avkjøl.
Hakk sjokoladen i biter, og smelt mørk og hvit sjokolade i samme skål over vannbad - rør kun rundt 2 ganger - så marmoreringen oppstår. Dypp marsipan-rørene nedi, så toppen og sidene dekkes. Avkjøl.
Sjokoladesaus: Kok opp fløten, ta kjelen av varmen og tilsett resten av sjokoladen - i forholdet 1:1. Servèr sausen direkte etter avkjøling.
Dekorer tallerkenen med sjokoladesausen. Del marsipanrørene i to og legg de på tallerkenen sammen med iskremen.