Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1,5 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
12 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Nyttårsdessert 8

Her har du en oppskrift på mandelbunn med hvit sjokoladefontant og friske jordbær. De små kakene kan med fordel stues i to lag og pyntes med knuste småkjeks, frisk frukt og grovhakket sjokolade. Dette er den perfekte nyttårsdesserten, og kan gjerne serveres med et glass musserende vin.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

  • Hvit sjokoladekrem

  • 500 g kremfløte
  • 300 g Hvit sjokolade
  • Mandelbunn (16 stk)

  • 90 g hvetemel
  • 50 g smør (kaldt)
  • 1 ss vann
  • 0,50 vaniljestang (korn)
  • 30 g sukker
  • Pynt/samling

  • 50 friske jordbær
  • 100 g friske bær eller anden frugt
  • 1 håndfull grovhakket mørk sjokolade

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Hvit sjokoladekrem: Hakk sjokoladen og ha det i en skål. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør det godt sammen, settes på kjøl over natten.
  2. Mandelbunner: Bland alle ingrediensene godt sammen og sett det på kjøl i ca. 30 min. Kjevl så ut deigen til ca. 5 mm tykkelse. Bruk en form hvis du har og stikk ut runde bunner som måler ca. 7 cm i diameter. Stek bunnene på 180 grader i ca. 7 - 8 minutter.
  3. Montering: Pisk den hvite sjokoladekremen til den er luftig og fast. Ha sjokoladekremen på mandelbunnene og ha jordbær på rundt kanten som på bildet.
  4. Pynt med litt knuste småkaker, frisk frukt og litt høvlet sjokolade hvis ønskelig.

Produkter brukt i oppskriften