Nyttårsdessert 8
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
-
Hvit sjokoladekrem
- 500 g kremfløte
-
Mandelbunn (16 stk)
- 90 g hvetemel
- 50 g smør (kaldt)
- 1 ss vann
- 0,50 vaniljestang (korn)
- 30 g sukker
-
Pynt/samling
- 50 friske jordbær
- 100 g friske bær eller anden frugt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Hvit sjokoladekrem: Hakk sjokoladen og ha det i en skål. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør det godt sammen, settes på kjøl over natten.
-
Mandelbunner: Bland alle ingrediensene godt sammen og sett det på kjøl i ca. 30 min. Kjevl så ut deigen til ca. 5 mm tykkelse. Bruk en form hvis du har og stikk ut runde bunner som måler ca. 7 cm i diameter. Stek bunnene på 180 grader i ca. 7 - 8 minutter.
-
Montering: Pisk den hvite sjokoladekremen til den er luftig og fast. Ha sjokoladekremen på mandelbunnene og ha jordbær på rundt kanten som på bildet.
-
Pynt med litt knuste småkaker, frisk frukt og litt høvlet sjokolade hvis ønskelig.