Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
6 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Panna Cotta a la cappuccino med marsipankjeks 6

En elegant dessert med smak av kaffe og sjokolade! Denne panna cottaen a la cappuccino er perfekt balansert med kremet fylde, mørk sjokoladekrem og sprø, hjemmelagde marsipanhjerter. En romantisk og smakfull avslutning på et godt måltid – perfekt til både gjester og spesielle anledninger.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

  • 4 blad gelatinblader
  • 2 dl espresso eller sterk kaffe
  • 75 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 dl marsala (italiensk likør)
  • 1,50 dl kremfløte

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Smelt gelatinen i den ferskbryggede kaffen. Tilsett sukker og rør til det er oppløst. Hell i fløte, rør rundt og fordel espressoen i 6-8 små glass.
  2. Sett glassene på kjøl i minimum 2 timer til espressoen er stivnet.
  3. Hakk sjokoladen. Varm fløten opp til kokepunktet, ta gryten av varmen og smelt sjokoladen oppi. Bland med Marsala og la det avkjøles litt.
  4. Fordel sjokoladekremen i glassene med espresso og sett dem tilbake på kjøl i minimum 3 timer til kremen er stivnet.
  5. Rull marsipanen ut til ca. 3-4 mm tykkelse og stikk ut 6-8 hjerter. Stek til de er sprøe ved 200° C i ca. 6 minutter og avkjøl. Pynt glassene med hjertechips og server.

Produkter brukt i oppskriften