Porsjonsostekake med marsipan og bringebær 10
Det er nesten ikke til å tro at det kun tar 1 time å trylle frem disse små ostekake-miraklene. Denne kaken kan lages som porsjonsstykker eller serveres som en kake - uansett hva du velger blir resultatet fantastisk vakkert med de tre forskjellige fargene mousse og friske bringebær på toppen.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
-
Mazarinbunn
- 80 g sukker
- 120 g smør
- 2 egg (str. L)
- 30 g hvetemel
-
Krem
- 3 blad gelatin
- 400 g kremost naturel
- 100 g melis
- 2,50 dl kremfløte
- 1,50 dl bringebærsaft
- sitronskall fra en hel sitron
- 0,50 dl sitronsaft
-
Pynt
- 15 stk. bringebær
- skogsyre
- 100 g marsipancrumble
Slik gjør du
Keep screen on
- Rør marsipan og sukker godt sammen i en bolle. Tilsett smøret litt om gangen, og deretter eggene ett om gangen. Vend inn melet og bland godt. Fordel massen på bakepapir og stek ved 160° C i ca. 20 minutter Bløtlegg gelatin i rikelig med kaldt vann i ca. 10 minutter.
- Pisk kremost og melis sammen i en bolle med en elektrisk visp. Pisk fløten til kremfløte i en annen bolle. Riv sitronskall og press sitronsaft.
- Den bløtlagte gelatinen vris fri for vann og smeltes i en kjele eller i mikrobølgeovn. Tilsett varm gelatin, sitronskall og sitronsaft til ostekremen mens du visper. Vend forsiktig inn kremfløten.
- Porsjonen deles deretter i 3 like deler. En del må være nøytral. Den andre delen blandes med ½ dl bringebærjuice, og den tredje delen blandes med 1 dl bringebærjuice.
- Montering av kaken: Skjær ut bunnen med en ring på 20 cm i diameter (eller mindre ringer hvis du ønsker å ordne kakene i porsjoner. På bildet er det brukt ringer med diameter 6-7 cm). Fyll først i den nøytrale kremen, deretter den "lyse" bringebærkremen, og hell til slutt i den "mørke" bringebærkremen. Det kan være fordelaktig å avkjøle kaken mellom de forskjellige lagene, avhengig av konsistensen. Kakene kan pyntes med bringebær som på bildet.
- Marsipancrumble: bryt marsipanen i små biter og stek dem ved 150°C i ca. 10 minutter
Tips!
Kaken kan fryses (uten pynt).