Ricotta med sjokolade 4
Tynne dessertpannekaker fylt med ricotta, marsipan og appelsin gir en frisk og kremet smak. Toppet med varm sjokoladesaus og ristede nøtter blir dette en imponerende og smakfull avslutning på ethvert måltid.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 4 personer
- 4 dessertpannekaker (tynne)
- 100 g ricotta
- 3 dl kremfløte
- 1 appelsinsaft (friskpresset fra 1 appelsin)
- 200 g mørk sjokolade
- 100 g hasselnøttflak
Slik gjør du
Keep screen on
-
Ricottaost, marsipan (i terninger), 1 dl fløte og saften fra appelsinen kjøres sammen til en jevn masse i en foodprosessor. Smør massen på ferdigstekte pannekaker, rull sammen og sett på kjøl.
-
Kok opp resten av fløten og hell den over sjokoladen som røres sammen til en saus. Rist hakkede hasselnøtter i en stekepanne.
-
Servering: Varm pannekakene litt på grillen eller i en ovn. Legg strakt på en tallerken, og hell over sjokoladesausen og ristet nøtter.