Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
25 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Ricotta med sjokolade 4

Tynne dessertpannekaker fylt med ricotta, marsipan og appelsin gir en frisk og kremet smak. Toppet med varm sjokoladesaus og ristede nøtter blir dette en imponerende og smakfull avslutning på ethvert måltid.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 4 personer

  • 4 dessertpannekaker (tynne)
  • 100 g ricotta
  • 3 dl kremfløte
  • 1 appelsinsaft (friskpresset fra 1 appelsin)
  • 200 g mørk sjokolade
  • 100 g hasselnøttflak

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Ricottaost, marsipan (i terninger), 1 dl fløte og saften fra appelsinen kjøres sammen til en jevn masse i en foodprosessor. Smør massen på ferdigstekte pannekaker, rull sammen og sett på kjøl.
  2. Kok opp resten av fløten og hell den over sjokoladen som røres sammen til en saus. Rist hakkede hasselnøtter i en stekepanne.
  3. Servering: Varm pannekakene litt på grillen eller i en ovn. Legg strakt på en tallerken, og hell over sjokoladesausen og ristet nøtter.

Produkter brukt i oppskriften