Stekte marsipankaker med is 6
I denne oppskriften bruker vi former i silikon eller aluminium, da de skal stekes i vannbad i ovnen.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
- 1 dl eggehvite
- 3 ts sukker
- 1 ts potetmel
- 1 dl eggehvite
- 100 g sukker
- 1 l jordbæris
- 
        Pynt
- 200 g mørk sjokolade (Smeltet)
Slik gjør du
Keep screen on
                    
                - 
Marsipanen varmes opp til 45° C i en mikrobølgeovn. Bland inn 1 dl eggehvite, sukkeret og potetmelet sammen med marsipanen. Kna godt sammen.
- 
Resten av eggehviten og sukkeret piskes opp og blandes med marsipanmassen.
- 
Massen fylles i silikonform eller aluminiumsform med flere små hull, og stekes i vannbad ved 170 °C i 35 minutter (vannbad lages ved å helle vann i en langpanne som formen settes oppi). Etter stekingen vendes kakene ut av formen.
- 
Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken og dekorer kakene. Se under " Den søte skolen" hvordan du lager flott sjokoladepynt selv. Server med frisk frukt og is.
Tips!
Dessertkakene kan lages på forhånd, og oppbevares i fryser eller kjøleskap. Tines eller avkjøles før de pyntes og serveres.