Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
50 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 12 anmeldelser

Tilslørte bondepiker 10

En fortryllende og noe sunnere variant av den klassiske tilslørte bondepiken, med Odense Ekte marsipan, utgjør en nydelig dessert som garantert vil imponere gjestene!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Eplekompott

  • 15 epler
  • 1 sitron
  • smuldredeig

  • 75 g smør
  • 75 g hvetemel
  • 75 g store havregryn
  • 50 g grovhakkede mandler
  • 10 g vaniljesukker
  • I tillegg

  • litt vaniljeskyr

Slik gjør du

Eplekompott:

  1. Skrell eplene, skjær dem i terninger og ha dem i en kjele.
  2. Riv sitronskall og skvis deretter sitronen over eplene.
  3. Kok eplene til de er møre, men fortsatt med litt bit. Avkjøl eplene.

Smuldredeig:

  1. Skjær marsipan og smør i mindre firkanter.
  2. Bland massen sammen med havregryn, hvetemel, mandler og vaniljesukker i en bolle til de kommer sammen som en smuldre.
  3. Hell smuldredeigen på et bakepapirkledd stekebrett og stek ved 200°C i 15-20 minutter (avhengig av hvor mørk du vil ha smuldredeigen).

Sett sammen:

  1. Del eplekompotten i 10 små glass.
  2. Tilsett vaniljeis og marsipansmuldredeigen på toppen.
  3. Vend så mellom lag med eplekompott, vaniljeekstrakt og marsipansmuldredeigen til det ikke er mer plass i glasset.

Produkter brukt i oppskriften