Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Fastelavnsboller med jordbærkrem 12

Søte fastelavnsboller med jordbærkrem er en sikker vinner. Fyllet består av appelsinjuice, vaniljesukker, sukker, jordbær og et pisket egg. Bollene kan så pyntes med melis om ønskelig, eller serveres som de er. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • Boller

  • 75 g smør
  • 1 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 pisket egg
  • 1 ss sukker
  • 250 g hvetemel
  • Fyll

  • 0,50 dl appelsinjuice
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g sukker
  • 150 g jordbær (må gerne være frosne)
  • 1 sammenpisket egg til pensling
  • Skum

  • 2,50 dl kremfløte
  • 50 g
  • Litt av laget fra jordbær
  • Pynt

  • Glasur av melis og vann

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smelt smøret i en kjele og hell i vannet slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett sirup og den lunkne væsken. Elt med en eltekrok på laveste hastighet i 15 - 20 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg et rent kjøkkenhåndklede over bollen og sett til heving i 30 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor.
  2. Fyll: Kok appelsinsaft, vaniljesukker og sukker til sirup, og hell det over jordbærene. La det trekke til det er helt kaldt.
  3. Rull deigen ut i ca. 30 x40 cm og skjær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm. Legg 1 ts. med bærfyll på hvert kvadrat, og ta vare på resten til senere. Klem deighjørnene godt sammen og form til boller. Legg bollene med skjøten ned på en stekeplate med stekepapir. Pensle bollene med sammenpisket egg og la de heve lunt i 30-45 minutter. Stek bollene i ca. 10 - 15 minutter ved 200° C.
  4. Krem: Pisk 1/4 liter fløte til skum og bland med 50 g revet marsipan. Smak til med litt av jordbærblandingen.
  5. Del bollene i to, og legg på marsipanskummet på bunnenene. Sett på toppene og pynt med glasur. Servères med det samme.

Produkter brukt i oppskriften