Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
40 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Fastelavnsboller med kanelkrem 20

Lekre fastelavnsboller med kanelkrem er en nydelig versjon av den klassiske fastelavnsbollen. Fyllet består av kremfløte, kanel, marsipan og vann, som gir bollene et ekstra løft. Bollene passer perfekt å servere til en kopp kaffe. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Boller

  • 2,50 dl melk
  • 50 g gjær
  • 70 g sukker
  • 0,25 ts salt
  • 100 g smør , stuetemperatur
  • 1 ts kardemomme
  • 550 g hvetemel
  • Fyll

  • 6 dl kremfløte
  • 3 ts kanel
  • 50 g vann

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Varm melken til 37 °C og oppløs gjæren. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og smøret, og bland sammen. Elt deigen til den er smidig og elastisk, det tar ca. 6-7 min. La deigen heve tildekket i ca. 30 min.
  2. Den deigen i ca. 20 stykker og trill til boller. Ha de på en bakepapirkledt stekeprett og la dem heve tildekket i ca. 40 minutter til.
  3. Bollene stekes på 200°C i ca. 10-12 minutter. La bollene avkjøles på rist når de er ferdige.
  4. Hakk marsipanen i terninger og ha de i en blender. Spe på med med litt vann eller eggehviter til du har en smørbar konsistens. Pisk fløten til krem og tilsett kanel. Del bollene i to, ha et lag med mandelfyllet i bunnen og topp med krem. Dryss evt. litt melis over bollene rett før servering.

Produkter brukt i oppskriften