Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Fastelavnsboller med kransekakemasse 20

En enkel oppskrift på deilige fastelavnsboller med kransekakefyll! De åpne bollene gjør at fyllet er synlig og får tennene til å løpe i vann! I denne oppskriften har vi brukt vår ferdige kransekakemasse. Det betyr tid spart, men minst like god smak!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • Bolledeig

  • 300 g hvetemel
  • 75 g margarin
  • 1,50 dl melk
  • 1 egg
  • 30 g gjær
  • 50 g sukker
  • Pynt og fyll

  • 100 g mandelflak
  • 50 g melis

Slik gjør du

1. Smuldre sammen mel og margarin. Rør ut gjær i melken og tilsett sammen med resten av ingrediensene. Elt deigen til den er smidig og sett til heving i 30 minutter. 

2. Form bollene og strø over mandelflak. Legg bollene på en stekeplate dekket med bakepapir, og la de heve i 30 minutter.

3. Lag fordypninger i bollene med tommelen, og fordel kransekakemassen i fordypningene. La bollene heve i ytterligere 30 minutter. 

4. Stek bollene på 225° C i ca 10 minutter, til de er gyllenbrune. Drys gjerne på litt melis før servering. 

Produkter brukt i oppskriften