Fastelavnsboller med kransekakemasse 20
En enkel oppskrift på deilige fastelavnsboller med kransekakefyll! De åpne bollene gjør at fyllet er synlig og får tennene til å løpe i vann! I denne oppskriften har vi brukt vår ferdige kransekakemasse. Det betyr tid spart, men minst like god smak!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 stk.
-
Bolledeig
- 300 g hvetemel
- 75 g margarin
- 1,50 dl melk
- 1 egg
- 30 g gjær
- 50 g sukker
-
Pynt og fyll
- 100 g mandelflak
- 50 g melis
Slik gjør du
1. Smuldre sammen mel og margarin. Rør ut gjær i melken og tilsett sammen med resten av ingrediensene. Elt deigen til den er smidig og sett til heving i 30 minutter.
2. Form bollene og strø over mandelflak. Legg bollene på en stekeplate dekket med bakepapir, og la de heve i 30 minutter.
3. Lag fordypninger i bollene med tommelen, og fordel kransekakemassen i fordypningene. La bollene heve i ytterligere 30 minutter.
4. Stek bollene på 225° C i ca 10 minutter, til de er gyllenbrune. Drys gjerne på litt melis før servering.