Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,25 timer

Fastelavnsboller med marsipanfyll 14

Fastelavnsboller med marsipanfyll smaker helt nydelig og er perfekte å servere til fastelavnsgjestene. Med fyll av marsipankrem blir bollene ekstra festlige og de gjør seg utmerket til en varm kopp kaffe. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 stk.

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kjele og hell i vannet slik at væsken blir lunken (maks 30° C). Vei opp de tørre ingrediensene og legg de i en bolle. Tilsett sirup og den lunkne væsken. Elt med en eltekrok på laveste hastighet i 15 - 20 minutter eller til deigen er glatt og smidig. Legg et rent kjøkkenhåndklede over bollen og sett til heving i 30 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor. Form deigen etter heving til ca. 14 boller og legg de på et stekebrett med bakepapir, og etterhev i ca. 30 minutter med et rent kjøkkenhåndklede over. Stek bollene ved 200° C i ca. 10 - 15 minutter
  2. Pisk kremfløte og bland i raspet marsipan. Bland smeltet sjokolade, melis og litt vann til en passe konsistens (ikke for tynn). Skjær bollene i to, fyll de med marsipanfløteskum og pynt med sjokoladeglasuren.

Produkter brukt i oppskriften