Mini-semlor med deilig mandelfyll 40
Svenske semlor har blitt populære i Norge også. Prøv deg på disse mini-variantene. De er perfekte til et kakebord eller til de aller minste. Semlorne har en deilig mild smak av kardemomme. Pynt dem med mandelflak for en flott effekt!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 40 stk.
-
Boller
- 2,50 dl melk
- 50 g gjær
- 70 g sukker
- 0,25 ts salt
- 100 g smør , stuetemperatur
- 1 ts kardemomme
- 550 g hvetemel
- 1 pakke mandelflak
- 1 egg til pensling
-
Fylning
- 50 g vann
- 6 dl kremfløte
Slik gjør du
Keep screen on
-
Varm melken til 37 °C og løs opp gjæren. Bland de tørre ingrediensene sammen før du tilsetter litt og litt av gangen. Elt deigen til den er elastisk og la den heve tildekket i ca. 30 min.
-
Del deigen i ca. 40 stk. og trill dem ut til boller. Ha bollene på et bakepapirkledt stekebrett og la dem heve i ytterlige 40 min.
-
Før steking pensles bollene med pisket egg og mandelflak. Stek bollene på 200 °C, i ca. 6-8 minutter. La de avkjøles på rist når de er ferdigstekt.
-
Hakk marsipanen i terninger og ha det i en blender med litt vann eller eggehviter. Du ønsker en myk, smørbar konsistens. Pisk fløten til krem.
-
Del bollene i to. Smør eller sprøyt mandelfyll i bunnen av bollene. Topp med krem og sett lokk på bollene. Dryss melis over rett før servering!