Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2-3 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 4 anmeldelser

Saftige fastelavnsboller med nøtte / marsipanfyll 10

Saftige fastelavnsboller med silkemyk krem og nøtte / marsipanfyll. 

For å få disse bollene ekstra digge er det brukt Odense Ekte marsipan i både deigen og i fyllet. I tillegg er det laget en silkemyk krem av kremfløte og litt melk. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • Bolledeig

  • 450 g Hvetemel
  • 25 g fersk gjær
  • 75 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 0,50 ts salt
  • 1 stk. egg
  • 2,50 dl helmelk
  • 75 g romtemperert Meierismør
  • Mandel og marsipanfyll

  • 50 g mandler
  • ss vann
  • Silkemyk krem

  • 3 dl kald kremfløte
  • 0,30 dl helmelk
  • 2 ss sukker
  • 1 ss vaniljesukker

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle sammen med Odense Ekte marsipan. Varm opp melk og egg til fingervarm og hell i. Elt alt i 7 min ca, før du har i smør og elter i 10 min til, bruk eltekrok. 

  2. Hev til dobbel størrelse, ca 1 time. Trill runde 90 grams boller og etterhev i ca 45 min. Pensle med egg og stek på 200 grader i ca 13-14 min. Avkjøl.
  3. Lag mandel/marsipanfyllet ved å først ovnssteke mandlene på 200 grader i 10 min. Ha Odense marsipan og mandler i en foodprosessor og kjør til en masse, ca 5 min. Ha så i vann og kjør til du får en glatt litt tynnere masse. 

  4. Visp kald kremfløte med melk, sukker og vaniljesukker til en fast, men fortsatt litt myk krem (den må holde formen sin). Skjær toppen av bollene av, fyll først med mandel/marsipanfyll så sprøyter du godt med krem over. Sett på toppene og dryss over melis

Produkter brukt i oppskriften