Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 30 anmeldelser

Hjemmelagde kokosboller 30

Unn deg noe ekstra godt og lag hjemmelagde kokosboller. Topp gjerne bollene med kokosflak til slutt. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 30 stk.

Slik gjør du

  1. Marsipanbunn: En pakke marsipan skjæres i 30 skiver og legges på et stekebrett med bakepapir og stekes ved 180 °C i 5-8 minutter.
  2. Fyll: 300 g sukker og 1 dl vann kokes opp i 2 minutter. Sukkerlaken er klar når den er "gyllen i kanten". 150 g eggehvite piskes lett og sukkerlaken tilsettes langsomt. Kokosbollefyllet piskes stivt med en håndmikser ved middel hastighet i ca. 15 minutter.
  3. Kokosbollefyllet sprøytes på marsipanbunnene med en sprøytepose. Deretter pensles kokosbollene med smeltet mørk overtrekk. Strø på med kokos innen sjokoladen stivner om ønskelig.

Produkter brukt i oppskriften