Julekyss 30
Nydelige julekyss av marsipan og sjokolade er er herlig liten søtsak å servere til en varm kopp kaffe i julen. Vil garantert falle i smak hos både store og små.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 30 stk.
- 300 g sukker
- 1 dl vann
- 150 g eggehviter
-
250 g
Slik gjør du
Keep screen on
-
Marsipanen skjæres i skiver, legges på bakepapir og stekes ved 180° C i 5-8 minutter.
-
Skum: Kok opp sukker og vann, og la det koke ytterligere i 2 minutter. Eggehvitene piskes lett mens sukkerlaken tilsettes langsomt. Piskes det stivt med en håndmikser ved middels hastighet i minst 15 minutter. Skummet skal være helt stivt og fast i konsistensen.
-
Skummet sprøytes på de avkjølte marsipanbunnene med en sprøytepose, og stekes en gang til i ca. 5 minutter ved 180 °C, så de får en fast overflate.
-
Etter avkjøling, pensles/dyppes bollene i temperert (se fremgangsmetode på pakningen) mørk sjokolade.