Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Julekyss 30

Nydelige julekyss av marsipan og sjokolade er er herlig liten søtsak å servere til en varm kopp kaffe i julen. Vil garantert falle i smak hos både store og små. 

 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 30 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Marsipanen skjæres i skiver, legges på bakepapir og stekes ved 180° C i 5-8 minutter.
  2. Skum: Kok opp sukker og vann, og la det koke ytterligere i 2 minutter. Eggehvitene piskes lett mens sukkerlaken tilsettes langsomt. Piskes det stivt med en håndmikser ved middels hastighet i minst 15 minutter. Skummet skal være helt stivt og fast i konsistensen.
  3. Skummet sprøytes på de avkjølte marsipanbunnene med en sprøytepose, og stekes en gang til i ca. 5 minutter ved 180 °C, så de får en fast overflate.
  4. Etter avkjøling, pensles/dyppes bollene i temperert (se fremgangsmetode på pakningen) mørk sjokolade.

Produkter brukt i oppskriften