Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 10 anmeldelser

Kokosboller med bringebær 30

Friskt og søtt på samme tid. Prøv denne herlige kombinasjonen med bringebær til helgenkosen 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 30 stk.

  • 300 g sukker
  • 1 dl vann
  • 150 g eggehviter
  • 200 g bringebær (frosne)
  • 250 g mørk sjokolade (gjerne overtrekksjokolade)
  • frysetørka bringebær som pynt

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Skjær ca. 30 skiver ut av marsipanrullen. Legg skivene på stekebrett med bakepapir, og stek de ved 180 °C i 5-8 minutter.
  2. Kok raskt opp de frosne bringebærene slik at litt av væsken siver ut. Sil ut bærene og la de avkjøles.
  3. Kok opp sukker og vann i 2 minutter. Sukkerlaken er klar når den er "gyllen i kanten". Pisk eggehviten lett og tilsett deretter sukkermassen langsomt. Piskes stivt med en håndmikser ved middels hastighet i 15 minutter. (Det er viktig at massen blir pisket stiv.)
  4. Vend sammen bringebærene i det stivpiskede fyllet. Legg massen i en sprøytepose og sprøyt den ut på bunnene i små topper.
  5. Stek kokosbollene i 5 minutter ved 180 °C , slik at de får en fast overflate. Etter avkjøling pensles kokosbollene med smeltet mørk sjokolade. Dryss med frysetørkede bringebær.

Produkter brukt i oppskriften