Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Halloween hjernekake 25

Skumlere enn dette blir det ikke! Med denne troverdige halloween hjernekaken laget av deilig marsipan og bringebærmouse vil alle dine gjester bli imponert. Passer perfekt inn på halloweenbordet og setter alle i stemning for kveldens festligheter. 

 

 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 personer

  • Bunn

  • 200 g melis
  • 250 g smør
  • 15 eggeplommer
  • 50 g vaniljesukker
  • 300 g hvetemel
  • 15 eggehviter
  • 200 g sukker
  • Bringebærmousse

  • 4 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 230 g bringebærsaft
  • 4 blad gelatin
  • 500 g pisket krem
  • Pynt

  • 800 g
  • 100 g gelé
  • 3 dråper rød konditorfarge

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Finn fram en bakebolle. Ha marsipan, melis, smør, eggeplommer og vaniljesukker i bakebollen. Bland dette godt sammen, og tilsett hvetemel litt etter litt.
  2. Pisk eggehviten og sukkeret til eggedosis. Smelt den hvite sjokolade over vannbad. Blad eggedosisen og den smeltede sjokoladen inn i marsipanmassen.
  3. Fordel marsipanmassen i 2 stk. runde kakeformer med diameter 22-24 cm. Stek kakebunnene ved 180 °C, vanlig over- og undervarme i 15-20 min.
Fremgangsmåde hindbærmousse:
  1. Pisk fløten til krem og sett den i kjøleskapet klar til bruk. Ha gjerne litt sukker i fløten, mens den piskes da dette gir en litt søtere smak. Pisk eggeplommer og sukker på maks volum. Ta litt av bringebærsaften og smelt den sammen med gelatinen. Tilsett deretter resten av bringebærsaften. Vend forsiktig eggeblandingen og bringebær-gelatinen sammen. Vend til slutt den piskede kremen i den stivna blandingen.
Samling:
  1. Del de avkjølte kakene i 3, slik at du har totalt 6 bunner. Del 3 av bunnene på midten, slik at du nå har 3 hele bunner og 6 halve bunner.
  2. Legg en bunn på midten av et kakefat, og en halv bunn på hver sin side, slik at du har en oval form foran deg. Du kan skjære til bunnene etter eget ønske, slik at du får den formen på kaken du ønsker.
  3. Smør et fint lag (ca. 1 cm) med bringebærmousse på det nederste bunnlaget. Bygg kaken opp med 3 lag, og husk å ha et lag med bringebærmousse mellom hvert lag. Skjær kaken til i kantene, slik at kaken får den ønskede formen.
  4. Avslutt med å smøre et tynt lag med bringebærmousse på hele kaken. Sett kaken på kjøl.
Pynt:
  1. Bruk litt rød konditorfarge til å farge marsipanen rosa (fargen på marsipanen bestemmes etter eget ønske, men husk at fargen skal være så lik en hjerne som mulig). Finn fram en kjevle og kjevl omtrent halvparten av marsipanen i et tynt lag. Legg dette som et overtrekk på kaken, og skjær vekk overflødig marsipan. Bruk resten av marsipanen til å rulle små pølser. Legg pølsene fint på kaken, slik at det får et hjernemønster(se bilde).
  2. Bland rød konditorfarge og gelé. Hell dette så over kaken like før servering.

Produkter brukt i oppskriften