Halloweenkake med gresskar 1
Ute etter en fristende kake å servere på Halloween festen? Prøv denne deilige Halloweenkaken med gresskar både i kaken og som pynt. Icingen, laget av ODENSE hvit sjokolade, mascarpone og melis, skaper så en uimotståelig smak og vil være elsket av mange. Etter denne er lagt på, kan pyntingen være en artig aktivitet for både store og små.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 1 stk.
- 1 stk. Hokaido gresskar eller butternut squash
- 250 g smør
- 200 g rørsukker
- 3 egg
- revet appelsinskall fra ½ appelsin (økologisk)
- 250 g hvetemel
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme, mortet
- 1 ts ingefær
- 2 ts bakepulver
-
Icing
- 150 g mascarpone
- 125 g melis
-
Pynt
- konditorfarge grøn, gul og rød
-
Slik gjør du
Keep screen on
-
Legg gresskaret på et lite ovnsfast fat, og sett det i ovnen i ca. 45 minutter til det er mørt. Kjenn etter om det føles bløtt. Avkjøl litt og pell av skallet. Ha det hele over i et dørslag og press kjøttet igjennom, så kun frøene er igjen. Kast frøene.
-
Rør smør og sukker bløtt og kremet. Pisk eggene i ett av gangen og rør deretter raspet marsipan, appelsinskall og gresskarmos i deigen. Rør godt sammen og sikt mel, krydder og bakepulver i deigen. Hell deigen i en smurt brødform. Stek gresskarkaken ved 175 °C i ca. 30 minutter og avkjøl.
-
Pisk smeltet sjokolade, mascarpone og melis sammen, og sett den kaldt, til kaken er avkjølt.
-
Smør på kaken med icing og pynt med gresskarhoder, som er laget av marsipan (farget oransje med like deler rød og gul konditorfarge). Tegn øyne og munn som ansikter med smeltet sjokolade, og gresskar stilken lages av marsipan som er farget med grønn konditorfarge.