Spøkelseskake til Halloween 8
Halloweenkake med skumle spøkelser av marengs. Denne spøkelseskaken til halloweenfesten består av en nydelig nøttebunn av valnøtter, sukker og marsipan. Kaken er så fylt med deilig sjokoladekrem og er pyntet med små spøkelser laget av marengs.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
-
Sjokoladeterte
- 200 g valnøtter
- 50 g brun farin
- 1 knivspiss salt
- 65 g smeltet smør
- 2,50 dl kremfløte
- smør til formen
-
Spøkelser
- 75 g eggehviter
- 0,75 dl sukker
-
Litt smeltet ODENSE Mørk Bakesjokolade
Slik gjør du
Keep screen on
-
Miks sammen nøtter, sukker, salt og marsipan i en blender til nøttene er finhakkede. Tilsett smeltet smør, litt av gangen.
-
Smør en terteform (ca. 11 x 35 cm) med løs bunn. (eller bruk en stor rund kakeform med løs bunn) Trykk deigen ned i formen og stek den ved 165˚C i ca. 25 minutter, til den føles fast. Avkjøles på rist mens den er i formen.
-
Varm opp fløten til kokepunktet. Hakk sjokoladen i små biter og legg det i den varme fløten og la det smelte. La kremen avkjøle seg litt og hell den i de avkjølte bunnen. Sett kaken i kaldt i min. 2 timer eller gjerne til neste dag.
-
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt av gangen mens du
-
Stek spøkelsene ved 110° C uten varmluft i ca. 75 minutter.
-
Pynt spøkelsene med øyne og fest de til toppen av kaken med smeltet sjokolade.