Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,8 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Butterdeig-snurrer 25

Med denne oppskriften får du nybakte butterdeig-snurrer på kun 30 minutter. Med deilig nougat, marsipan og sjokolade fra Odense blir disse garantert en hit!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

  • Bolledeig

  • 100 g smør i tern
  • 250 g hvetemel
  • 1 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 25 g sukker
  • litt salt
  • Marsipanfyll

  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • Glasur

  • 100 g melis
  • 1 ss vann
  • Pynt

  • 80 g mørk sjokolade (Grov hakket)

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Skjær 12 tynne skiver marsipan og legg de på en bakeplate med bakepapir og trykk de en anelse flate. Pensle med egg og dryss litt kanel og sukker på. Stek chipsene 7-8 minutter ved 200 °C på vanlig over/undervarme midt i ovnen.
  2. Kjøl de ned på en rist og oppbevar de deretter i en lufttett boks.
  3. Før servering, heller du litt kaffe i en tykkbunnet kjele, tilsetter hakket nougat. La det smelte sammen på svak varme, til sausen blir flytende.
  4. Hell den varme sausen over isen, som du evt. har anrettet i glass, og dekorer med marsipanchips.

Produkter brukt i oppskriften