Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Jule-terte 2

Skal du ha gjester på besøk i julen? Server denne nydelige jule-terten av marsipan, mandelflak og hasselnøttkjerner. En stor favoritt i juletider som er fin å servere på bordet til hele familien. Kaken kan pyntes med deilig hvit bakesjokolade som illustrert på bildet.  

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 2 stk.

Slik gjør du

  1. Marsipanbunn: 2 springformer dekkes med mørdeig (se oppskrift under link til høyre). Marsipanen raspes og blandes med sukker. Egg tilsettes litt etter litt i blandingen. Når massen er rørt sammen tilsettes hvetemel, og deigen eltes sammen. Marsipanmassen fordeles på toppen av mørdeigen og stekes ved 180° C i 25 minutter.
  2. Toscamasse: Kok opp fløten med sukker, lys sirup og smør. La den småkoke til den er gylden i fargen. Tilsett deretter nøtter og mandler, og kok opp massen til den har en fastere konsistens. Husk konstant å røre i gryten.
  3. Legg toscamassen på de avkjølte tertene og stek de ved 220° C i 8-10 minutter. Sett tertene til avkjøling. Pynt de evt. med teksten "God Jul" med hvit smeltet sjokolade. Terten smaker best avkjølt.

Produkter brukt i oppskriften